Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 23, 2010

Science-fiction populairste genre digitale videorecorder

Inmiddels beschikt 38 procent van de Amerikaanse gezinnen over een digitale videorecorder. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen. Er wordt aan toegevoegd dat die gezinnen in de meeste gevallen ook een grotere welstand kennen dan het Amerikaanse gemiddelde. De onderzoekers merken op dat 17,9 procent van de Amerikaanse gezinnen een jaarinkomen heeft van minder van 25.000 dollar. In de populatie met digitale videorecorders is dat echter slechts 8 procent. Bovendien heeft 18,8 procent van de Amerikaanse gezinnen een jaarinkomen van meer dan 100.000 dollar. In de populatie met digitale videorecorders is dat echter 29 procent.

Er wordt aan toegevoegd dat de penetratie van digitale videorecorders het hoogste ligt bij blanke Amerikanen (40 procent), gevolgd door Aziaten (35 procent), Afro-Amerikanen (30,3 procent) en Latino-Amerikanen (29,8 procent). Science-fiction is volgens de onderzoekers het populairste genre voor digitale videorecorders, gevolgd door sitcoms, algemeen drama en varieté en reality. Er wordt aan toegevoegd dat nieuws en sport weinig populair zijn op digitale videorecorders. Dat heeft volgens Nielsen een logische verklaring, aangezien het publiek er de voorkeur aan geeft om die programma's live te volgen. Het minst populair zijn speelfilms, wat volgens Nielsen wellicht te maken heeft dat er andere kanalen beschikbaar zijn om dat genre te volgen.

Volgens de onderzoekers lopen de kijkpatronen van digitale videorecorders relatief parallel met het klassieke televisie-aanbod. Digitale videorecorders worden immers het meest gebruikt in primetime (34 procent), gevolgd door de tijdsvensters van eenentwintig uur (12 procent) en tweeëntwintig uur. Daarna volgen de tijdvensters tussen achttien en twintig uur en tussen drieëntwintig uur en één uur in de ochtend. Die patronen zijn volgens Nielsen de voorbije jaren nagenoeg ongewijzigd gebleven, hoewel er een lichte stijging zou worden opgetekend in het laatavond-venster. Ook wordt opgemerkt dat 49 procent van de programma's worden bekeken op de dag van originele uitzending.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home