Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 29, 2010

Over vier jaar meerderheid televisie-toestellen met internetverbinding

Over vier jaar zal 54 procent van alle verkochte flatscreen-televisietoestellen op de wereldwijde markt uitgerust zijn met een internet-toegang. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Futurescape. Het bureau heeft het daarbij over een verkoop van 148,3 miljoen toestellen. Opgemerkt wordt dat de Noord-Amerikaanse regio achterblijft op die internationale trend. Daar zouden slechts 40 procent van alle toestellen van een internet-verbinding zijn voorzien. Volgens Futurescape zullen in Noord-Amerika over vier jaar in totaal 43 miljoen toestellen met een internet-verbinding worden verkocht.

"Er wordt aan toegevoegd dat in Europa vorig jaar 4 miljoen toestellen met een internetverbinding operationeel waren," meldt het magazine Media Daily News. Dat zou over vier jaar echter gestegen zijn tot 47 miljoen toestellen. Duitsland neemt volgens de onderzoekers duidelijk een leiderspositie in. Daar heeft volgens Futurescape op dit ogenblik al 36 procent van de verkochte apparaten internet-toegang. Dat zou tegen het midden van het decennium verder gestegen zijn tot 61 procent." De onderzoekers voegen er aan toe dat 63 procent van de televisie-kijkers voorstander is van een internet-verbinding op zijn toestel.

De onderzoekers merken verder op dat de interesse in televisie met internet-mogelijkheden in belangrijke mate gestimuleerd wordt door de populariteit van sociale media. "De televisiekijker is immers geïnteresseerd in achtergrondinformatie over de televisieprogramma's, online aankopen en entertainment-discussies op sociale mediasites," stippen ze aan. Er wordt aan toegevoegd dat televisie-producent Samsung bevestigt dat over vier jaar 70 procent van alle televisietoestellen zullen uitgerust zijn met internet-verbinding. Op dit ogenblik biedt 17 procent van de hele Samsung-productie om aan te loggen op het internet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home