Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 29, 2010

Vladimir Poetin wil meer beweging in banksector

De managers en het personeel van de Russische VTB Bank moeten meer inspanningen doen om hun lichamelijke conditie op peil te houden. Dat moet ervoor zorgen dat de prestaties van de bank de volgende jaren kunnen verbeteren. Dat heeft de Russische eerste minister Vladimir Poetin, voorzitter van de bestuursraad van VTB Bank, gezegd tegenover Andrei Kostin, de chief executive van de financiƫle instelling. Poetin gaf aan geen voorstander te zijn van rechtstreekse bevelen, maar voegde er aan toe dat het personeel zijn woorden wel als een verplichte opdracht moeten bestempelen. VTB Bank is de tweede grootste kredietverstrekker van Rusland.

"Vladimir Poetin benadrukte dat VTB Bank op dit ogenblik misschien nog wel over een jong personeelsbestand beschikt, maar indien de medewerkers de hele tijd achter de computer doorbrengen, zullen de gevolgen daarvan volgens Poetin al over enkele jaren duidelijk worden," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Poetin zelf heeft een zwarte gordel judo en heeft zich een imago aangekweekt van de atletisch gevormde action-man. Andrei Kostin is daarentegen een gezette theaterliefhebber. Hij gaf toe dat VTB Bank niet dezelfde uitstraling heeft dan sectorgenoot Sberbank, dat geleid wordt door gezondheidsfreak German Gref, die zegt elke zondag tien kilometer te lopen. Kostin beloofde echter dat VTB Bank een poging zou doen om een gezondere levensstijl te promoten."

Poetin merkte wel op dat VTB Bank sinds zijn oprichting twintig jaar erin geslaagd is om een sterk, hooggekwalificeerd en getraind team te vormen. "Het team bestaat uit echte professionals," gaf de Russische eerste minister toe. "Dat menselijk kapitaal aan managers en experts laat VTB Bank toe om uit te breiden en zijn concurrentiekracht in alle marktsegmenten te versterken." VTB Bank is op dit ogenblik actief in negentien landen en heeft ongeveer veertigduizend medewerkers. Poetin voegde er nog aan toe dat VTB Bank een belangrijke opdracht heeft om Rusland mee uit te bouwen tot een internationaal financieel centrum.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home