Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 28, 2010

Lhasa vervangt verouderd openbaar vervoer

Lhasa, de hoofdstad van Tibet, krijgt een moderner openbaar vervoer. De overheid van Tibet, een autonome Chinese regio, besliste om de oude minibussen uit circulatie te nemen en te vervangen door modernere exemplaren. Daarmee wil de regionale overheid naar eigen zeggen de uitstoot van uitlaatgassen gevoelig terugschroeven. In totaal werden al ruim tweehonderd nieuwe bussen aangekocht, die nog voor het einde van het jaar operationeel zouden moeten zijn. Op dit ogenblik zouden al een honderdtal exemplaren in het verkeer zijn gebracht. Op termijn moeten bijna zeshonderd oude bussen, die door privébedrijven worden uitgebaat, worden vervangen.

Zhang Ming, verantwoordelijke voor het openbaar vervoer in Lhasa, benadrukt dat de minibussen het belangrijkste publieke transportmiddel vormden in de Tibetaanse hoofdstad. "De nieuwe vloot zou vierentwintig routes doorheen de stad volgen over een totale afstand van 437 kilometer," aldus de krant China Daily. "Hij voegde er aan toe dat er inmiddels achthonderd autobusbestuurders en assistenten werden aangeworven. Het stadsbestuur zou ook aan de privébedrijven voorgesteld hebben de oude bussen over te kopen en subsidies te voorzien zodat de betrokkenen nieuwe commerciële activiteiten zouden kunnen opstarten."

Volgens Zhang Ming is de bestaande vloot minibussen, die elk plaats bieden aan twintig passagiers, meer dan tien jaar oud is en in bijzonder slechte toestand verkeert. "De voertuigen zijn niet uitgerust met moderne apparatuur om de uitstoot te beperken en produceren bijzonder veel uitlaatgassen," benadrukt hij. "Dat is bijzonder verontrustend op het Tibetaanse plateau." Er werd ook bekend gemaakt dat ook de busdienst tussen Lhasa en Kathmandhu, de hoofdstad van buurland Nepal, snel zou worden heropgestart. De dienst werd meer dan drie jaar geleden onderbroken wegens schade aan de verbindingsweg tussen beide steden. Gehoopt wordt dat in januari volgend jaar opnieuw toeristen zouden kunnen worden vervoerd. Een ticket zou ongeveer 70 dollar kosten.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home