Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 23, 2010

Emiraten moeten drastisch investeren in onderwijs

De volgende golf investeringen in Dubai moet naar onderwijs gaan om te kunnen concurreren met groeimarkt-rivalen zoals India, Singapore en China. Dat zegt Omar Boulos, managing director Midden-Oosten bij Accenture. Hij wijst erop dat de Verenigde Arabische Emiraten evolueren naar een kennis-economie, die nood heeft aan een weliswaar kleinere, maar tegelijkertijd hoger opgeleide arbeidsbevolking. In dat opzicht speelt het onderwijs volgens Boulos een cruciale rol omdat daar de noodzakelijke opleiding kan worden voorzien voor de volgende generaties arbeidskrachten. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten, had eerder al gezegd dat in het beleid prioriteit zou worden verleend aan jeugd en onderwijs.

"De Verenigde Arabische Emiraten kunnen volgens Omar Boulos hun onderwijs sneller naar het absolute topniveau tillen dan landen zoals India en China, waar die evolutie wellicht geruime tijd in beslag zal nemen," merkt Arabian Business op. "De Verenigde Arabische Emiraten hebben volgens hem de mogelijkheid om India en China voorbij te steken. Maar daarvoor moet men een duidelijk toekomstplan hebben, dat duidelijk heeft welke doelstellingen over twintig jaar bereikt moeten zijn." Boulos voegt er aan toe dat de Verenigde Arabische Emiraten zich moeten kunnen onderscheiden van andere gelijkaardige economieën.

Omar Boulos voert aan dat de emiraten daarbij vooral moeten focussen op expats. "De bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat voor meer dan 50 procent uit expats," voert hij aan. "De overheid moet profiteren van de vaardigheden van de jonge expats, die in het schoolsysteem van de Verenigde Arabische Emiraten zijn opgegroeid en die moeten aangezet worden om bij te dragen tot de economie van het land. Maar op dit ogenblik heeft de overheid geen strategie om jonge expats hier te houden. Dat moet deel uitmaken van de totale strategie, want anders worden infrastructuur en investeringen alleen maar verspild. Men heeft altijd iemand nodig die het onderwijssysteem kent en heeft doorlopen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home