Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 25, 2010

Sport moet Braziliaanse economie verdere boost geven

Door de organisatie van de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap voetbal - de twee grootste sportevenementen van de wereld - in de volgende zes jaar, hoopt Brazilië zijn nationale economie verdere stimulansen te bezorgen. Gehoopt wordt dat de interesse voor de grote sportevenementen ook de belangstelling van een internationaal publiek zal kunnen wekken voor bekende toeristische bestemmingen zoals het Copacabana-strand in Rio de Janeiro. Maar gehoopt wordt dat de evenementen ook een stimulans zullen betekenen voor een reeks andere sectoren. Over vier jaar organiseert Brazilië het wereldkampioenschap voetbal. Twee jaar later volgen de Olympische Spelen.

"Brazilië kan over vier een dubbele overwinning boeken," merkte Luiz Barretto, Braziliaans minister van toerisme, op. "Brazilië kan op het terrein opnieuw wereldkampioen worden, maar ook de Braziliaanse economie kan veel voordeel halen uit het gebeuren." Brazilië begon zijn toeristische campagne voor de organisatie van het wereldkampioenschap de voorbije zomer tijdens de vorige editie van het evenement in Zuid-Afrika. Het wereldkampioenschap zou Brazilië volgens minister Barretto als een schitterende toeristische bestemming kunnen helpen verkopen. Op dit ogenblik ontvangt Brazilië jaarlijks vijf miljoen toeristen. Over vier jaar zou men echter acht miljoen buitenlandse bezoekers willen ontvangen.

Barretto verwacht al volgend jaar een belangrijke impuls. Hij gaat ervan uit dat ook het binnenlandse Braziliaanse toerisme volgend jaar een groei zal beginnen te kennen. Voorzien is dat Rio de Janeiro een investering krijgt van 4 miljard reais. Dat komt overeen met een bedrag van 2,33 miljard dollar. Een gedeelte daarvan gaat naar logistiek, zoals wegen, spoorwegen, havens, waterwegen en luchthavens. Daarnaast zullen er ook energie-projecten worden opgezet. Het derde luik omvat maatschappelijke en stedelijke projecten. Barretto stelt dat infrastructuur de belangrijkste erfenis moet worden van het wereldkampioenschap.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home