Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 24, 2010

Levensreddend karakter geneeskunde sterk gestegen

Artsen zijn ervan overtuigd dat de vooruitgang op het gebied van geneesmiddelen en de medische technologie veel meer mogelijkheden hebben gecreëerd om mensenlevens te redden. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het Institute for Good Medicine van de Pennsylvania Medical Society. Uit het onderzoek bleek dat 76 procent van de ondervraagde artsen ervan overtuigd is dat hun mogelijkheden om mensenlevens te redden tijdens de voorbije twintig jaar matig tot sterk zijn verbeterd. Ook zei 79 procent meer mogelijkheden te hebben om het leven van patiënten met chronische ziektes te verlengen en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Volgens 81 procent van de ondervraagden zijn de behandelingen met geneesmiddelen matig tot sterk verbeterd. Datzelfde werd door 92 procent van de respondenten gezegd over de medische technologie. Ook zegt 70 procent van de respondenten dat ook de gezondheidskennis van de patiënten is gestegen. Een aantal artsen merkte daarbij wel op dat deze grotere kennis niet altijd leidt tot een daadwerkelijke gedragsverandering. Peter Lund, oprichter van het Institute for Good Medicine, merkt op dat de vorderingen op gebied van geneesmiddelen en medische technologie, samen met de verbeterde kennis van de artsen, de patiëntenzorg gevoelig heeft verbeterd.

"Geneeskunde wordt op dit ogenblik beoefend in een omgeving van voortdurende vooruitgang en veranderende technologieën," merkt Lund op. "Farmaceutica en nieuwe technologieën zijn handige instrumenten om dat doel te bereiken, maar nog steeds is er de expertise van de arts nodig om te beantwoorden aan de individuele noden van de patiënt." Ralph Schmeltz, voorzitter van de Pennsylvania Medical Society, voegt er aan toe dat het handhaven van hoge normen cruciaal is voor het succes van de artsenpraktijk, waarbij de nadruk moet worden gelegd op een voortdurend onderzoek en bijsturen van vaardigheden en gebruikte middelen en instrumenten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home