Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 24, 2010

Moskou gaat optreden tegen rituele slachtingen

Er zullen tijdens de islamitische feestdagen in de straten van de Russische hoofdstad Moskou geen rituele slachtingen meer plaats hebben. Dat heeft Sergei Sobyanin, de burgemeester van Moskou, gezegd. De taferelen van de rituele slachtingen van dieren zijn volgens de burgemeester aanstootgevend. Sobyanin voegde er aan toe ervan overtuigd te zijn dat ook de moslims zelf niet gediend zijn met deze bloederige taferelen in het openbare leven. Er zal volgens de burgemeester een degelijke organisatie voor de rituele slachtingen worden uitgebouwd, waardoor Moskou niet langer meer met het probleem zou geconfronteerd worden.

"De burgemeester ging niet verder in op de details van zijn plannen, maar volgens een aantal bronnen zouden specifieke locaties worden aangeduid waar de rituele slachtingen zouden kunnen worden georganiseerd," merkt de Russische krant The Moscow Times op. Een aantal vooraanstaande Russische kunstenaars en beroemdheden hadden onlangs in een open brief aan de burgemeester hun belag gedaan over de recente slachtingen van schapen op tientallen openbare plaatsen tijdens het islamitische offerfeest. Daarbij werd onder meer opgemerkt dat kinderen op die openbare plaatsen getuige waren geweest van de rituele slachtingen.

De open brief was ondertekend door onder meer de muzikanten Andrei Makarevich, Alexander Sklyar en Nikolai Rastorguyev, de filmsterren Leonid Yermolnik en Ksenia Rappoport, televisiefiguur Olga Shelest en muziekcriticus Artemy Troitsky. Het stadsbestuur van Moskou gaf in juni van dit jaar een etikette-gids uit voor buitenlanders die in Moskou wonen. Daarbij werd de betrokkenen erop gewezen dat men in Moskou geen schapen behoort te slachten op de binnenplaatsen van appartementsgebouwen. In de Russische hoofdstad is er ook een groeiend verzet gekomen tegen de bouw van nieuwe moskeeën. Daardoor zijn de spanningen in de Russische hoofdstad al gevoelig opgenomen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home