Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 23, 2010

Amerikaans ruimtevaartcontract voor Brits defensiebedrijf

Het Britse bedrijf Qinetiq, ontwikkelaar van defensietechnologie, heeft een samenwerkingscontract afgesloten met het Kennedy Space Center van de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA). Qinetiq zal daarbij ondersteunende diensten verlenen bij de grondoperaties en technische assistentie verlenen voor het Kennedy Space Center in Florida. Het contract heeft een looptijd van minstens vijf jaar en zou met drie jaar kunnen verlengd worden. Het contract heeft een waarde van 2 miljard dollar. Het Kennedy Space Center zal daarbij samenwerken met de Amerikaanse divisie van Qinetiq. De samenwerking zou in maart volgend jaar van start gaan.

Qinetiq ontstond uit het voormalige Defence Evaluation and Research Agency van de Britse overheid en ging ruim vier jaar geleden naar de Londense beurs. Britse defensiebedrijven worden geconfronteerd met zware budgetbeperkingen van het Britse ministerie van landsverdediging. De bedrijven zoeken daarom nieuwe inkomstenbronnen in het buitenland. Bij Qinetiq in Groot-Brittanniƫ werken ongeveer zesduizend mensen. Qinetiq heeft ook een grote activiteit in de Verenigde Staten en werkte eerder al samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Daarbij treedt Qinetiq op als een onderaannemer voor een brede waaier van ondersteunende diensten.

"Het contract met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie betekent voor Qinetiq een belangrijk succes," aldus een woordvoerder van het Britse defensiebedrijf tegenover de Britse krant The Telegraph. Qinetiq is op dit ogenblik in de Verenigde Staten al actief op het Glenn Research Centre in Ohio en het Goddard Space Flight Centre in Maryland, twee belangrijke divisies van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Op het Kennedy Space Centre zou het Britse bedrijf onder meer meehelpen aan de ontwikkeling van materiaal voor de lanceerraketten. Qinetiq maakte tijdens de eerste helft van dit jaar een winst van 52 miljoen pond sterling. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home