Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 24, 2010

Economische crisis slecht voor de gezondheid

De moeilijke economische omstandigheden leggen een bijkomende druk op de financiële en emotionele problemen van vele chronisch zieken. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van de Harvard School of Public Health en het online onderzoeksbureau Knowledge Networks. Daarbij wordt opgemerkt de economische problemen leiden tot een bijkomende stress en financiële reserves vereist die men had gehoopt opzij te kunnen zetten voor de toekomst. De onderzoekers voegen er aan toe dat veel Amerikaanse patiënten van mening zijn dat de hervormingen van de Amerikaanse gezondheidszorg weinig aan hun situatie zal veranderen.

"Een aantal Amerikanen zegt geconfronteerd te worden met financiële moeilijkheden bij het betalen van hun gezondheidsfactuur en vreest dat de wankele economische situatie hun gezondheid niet alleen op dit ogenblik, maar ook in de toekomst bedreigt," merken de onderzoekers op. Uit het onderzoek blijkt dat 35 procent van de Amerikaanse hartpatiënten van mening is dat de economische moeilijkheden een negatieve impact hebben op hun gezondheid. Dat geldt ook voor 21 procent van de kankerpatiënten en 39 procent van de diabetici. Daarnaast zegt 27 procent van de kankerpatiënten, 47 procent van de hartpatiënten en 48 procent van de diabetici dat de huidige economische problemen ook een bedreiging vormen voor hun gezondheid in de toekomst.

"Vele patiënten zijn van oordeel dat de economische problemen uitstralen op hun fysieke gezondheid," merkt Gillian SteelFisher, onderzoeker aan de Harvard School of Public Health, op. De onderzoekers voegen er aan toe dat 35 procent van de hartpatiënten, 34 procent van de diabetici en 22 procent van de kankerpatiënten financiële reserves voor de toekomst hebben moeten gebruiken om hun gezondheidsfactuur te kunnen betalen. Daarnaast zegt 25 procent van de hartpatiënten, 26 procent van de diabetici en 19 procent van de kankerpatiënten kredieten te hebben moeten afsluiten om hun medische uitgaven te kunnen dekken. Voor 4 procent van de hartpatiënten, 9 procent van de diabetici en 3 procent van de kankerpatiënten heeft dit geleid tot een persoonlijk faillissement.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home