Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 25, 2010

Shakespeare-theaters in Stratford opnieuw operationeel

Twee van de schouwburgen van de Royal Shakespeare Company in het Britse Stratford openen opnieuw hun deuren. De theaters zijn drieënhalf gesloten gebleven wegens een groot renovatieproject. Het Royal Shakespeare Theatre kreeg daarbij een nieuwe auditorium met meer dan duizend plaatsen en een galerij die het complex verbindt met het Swan Theatre. De Royal Shakespeare Company heeft een bedrag van 112 miljoen pond sterling geïnvesteerd in het renovatieproject. In februari volgend jaar zullen er opnieuw voorstellingen plaats hebben in de gemoderniseerde theaters. Voorlopig worden er op beperkte schaal previews en tentoonstellingen georganiseerd.

Naast de theaterruimtes, werden ook een restaurant, een café en vier bars in het vernieuwde complex ingericht. Daarnaast is er ook een wandelpad langs de Avon-rivier. Bovendien werd er een toren van zesendertig meter gebouwd om geïnteresseerden van het uitzicht te laten genieten. In het theater zelf werden echter vele elementen uit het Victoriaanse tijdperk en de Art Deco behouden. Ook worden oude theater-gadgets van onder meer Laurence Olivier aan het publiek voorgesteld. In februari en maart zullen de eerste voorstellingen worden gegeven, waarvoor het gezelschap heeft teruggegrepen naar vertrouwde stukken zoals King Lear en Romeo and Juliet.

De officiële heropening van de theaters zal plaats hebben in april volgend jaar. Dat valt samen met de vijftigste verjaardag van het gezelschap. Dit seizoen staan onder meer nog The Merchant of Venice, Macbeth en A Midsummer Night's Dream op het programma, naast The Homecoming van Harold Pinter. De renovatie werd gefinancierd door donaties en financiële ondersteuning van instellingen zoals de Arts Council and the Lottery Commission. Bij de renovatiewerken werd er getracht om een situatie te creëren die zoveel mogelijk gelijkenis vertoont met de theaters uit de periode van William Shakespeare ongeveer vierhonderd jaar geleden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home