Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 18, 2010

Melbourne twijfelt aan toekomst Grote Prijs Australië

Het is niet uitgesloten dat het contract voor de Grote Prijs van Australië niet wordt verlengd. Dat heeft John Brumby, premier van de Australische provincie Victoria, gezegd. De autorace, die gehouden wordt op een stratencircuit in het Albert Park in Melbourne, leverde de organisatoren dit jaar een verlies op van bijna 50 miljoen Australische dollar. Dat komt overeen met een bedrag van 48,9 miljoen Amerikaanse dollar. De voorbije drie jaar heeft de organisatie telkens een verlies opgeleverd. De labour-partij van Brumby staat voor een verkiezingsperiode en de oppositie heeft zware kritiek op het belastinggeld dat besteed wordt aan de verlieslatende autorace.

Melbourne organiseert de Grote Prijs van Australië sinds veertien jaar. Voordien werd de wedstrijd gehouden op een stratencircuit in Adelaide. Het contract van Melbourne met de Formule Eén loopt nog vier jaar. Brumby zei te beseffen dat er heel uiteenlopende meningen de ronde doen op het evenement en er rekening mee te houden dat het initiatief bijzonder veel geld kost. Hij merkte echter op dat er de volgende jaren een evaluatie zal gemaakt worden om een beslissing te nemen over de toekomst. Op dit ogenblik heeft het volgens hem geen zin daarover concrete uitspraken te doen. Voor de Formule Eén zou het wegvallen van de wedstrijd geen cruciaal probleem vormen, want er zijn talloze kandidaten om opengevallen ruimtes op te vullen.

Ook in Australië zelf zouden een aantal partijen interesse hebben om de organisatie van Melbourne over te nemen. Onder meer organisatoren in New South Wales en Queensland zouden de evoluties in Melbourne opvolgen. Inmiddels was er ook twijfel ontstaan of de wedstrijd volgend jaar zou kunnen worden georganiseerd. Australian Grand Prix, de organisator van het evenement, heeft immers een zwaar dispuut met de Confederation of Australian Motor Sport (CAMS). Die weigert immers voorlopig zijn goedkeuring te geven voor de wedstrijd van volgend jaar. De autosportfederatie voert aan dat de wedstrijd zonder de inzet van zijn veiligheidsexpertise niet kan worden georganiseerd. De organisatoren protesteren echter tegen het bedrag van 500.000 pond dat daarvoor zou moeten worden betaald.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home