Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 17, 2010

Er zijn meer mogelijkheden dan de traditionele groeimarkten

Bedrijven die zich richten op groeimarkten, zouden er voordeel uit kunnen putten om zowel voor de hand liggende locaties zoals China en India te combineren met relatief veronachtzaamde gebieden zoals Columbia en Vietnam. Dat is de conclusie van een rapport van de Spaanse bankgroep Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Het rapport wordt opgemerkt dat China, India, Brazilië, Korea, Indonesië, Rusland, Mexico, Turkije, Egypte en Taiwan het volgende decennium meer zullen bijdragen tot de groei van het wereldwijde bruto binnenlandse product dan de meerderheid van hun tegenhangers uit de mature economieën.

"Zelfs indien de groei van die landen 2 procent lager zal blijken te liggen dan op dit ogenblik wordt geraamd, zullen die naties op het gebied van binnenlandse vraag nog altijd actiever zijn dan bijvoorbeeld een regio zoals Italië," merkt de Spaanse groep op. "De binnenlandse vraag zal voor die landen de volgende jaren een cruciale factor zijn, omdat ze daarvoor over een optimale demografie beschikken. In die landen wordt een belangrijke bevolkingsaangroei in het vooruitzicht gesteld, vergelijken met een relatieve stabilisatie of daling in een groot aantal mature markten. Daardoor zal de binnenlandse vraag in die landen worden gestimuleerd."

De Spaanse bank rangschikt Rusland wel lager dan in het algemeen het geval is. "In Rusland zal de vraag niet in dezelfde orde toenemen dan in de andere groeimarkten," wordt er aangevoerd. Naast die tien grote groeilanden, stipt het rapport echter ook nog elf andere landen aan die mogelijk een grotere bijdrage zullen leveren tot de groei van het wereldwijde bruto binnenlandse product dan Italië, de kleinste regio van de grootste industrielanden van de wereld. Daarbij wordt gewezen naar Nigeria, Polen, Zuid-Afrika, Thailand, Columbia, Vietnam, Bangladesh, Maleisië, Argentinië, Peru en de Filipijnen. Die landen zullen volgens het rapport ongeveer 400 miljard dollar aan nieuwe activiteiten aanbrengen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home