Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, November 17, 2010

Voedselonveiligheid voor 17 miljoen Amerikanen

Ongeveer 15 procent van de Amerikaanse gezinnen kon vorig jaar niet terugvallen op een gegarandeerde voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers van de Economic Research Service van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Voedselveiligheid betekent een constante toegang tot een voldoende voedselvoorraad om een actief en gezonde levensstijl te garanderen voor alle gezinsleden. Het Amerikaanse ministerie van landbouw merkt op dat vorig jaar in de Verenigde Staten 50,2 miljoen mensen met voedselonveiligheid werden geconfronteerd, waaronder 17,2 miljoen kinderen. Daarvan werden 12,2 miljoen volwassenen en 5,4 miljoen kinderen geconfronteerd met een extreem lage voedselveiligheid.

De onderzoekers merken op dat 10,6 miljoen Amerikanen (9 procent) geconfronteerd werden met een lage voedselveiligheid, wat betekent dat een aantal strategieën moesten worden aangewend - zoals een minder gevariëerd dieet of afhankelijkheid van voedselbanken of gemeenschapsprojecten - om te beletten dat de normale voedingspatronen moesten worden afgebroken of gereduceerd. Daarnaast waren er echter ook 6,8 miljoen Amerikanen (6 procent) die met een bijzonder laag niveau van voedselveiligheid worden geconfronteerd, wat betekent dat door een gebrek aan financiële middelen of andere bronnen de normale voedingspatronen in de loop van het jaar moesten worden afgebroken of gereduceerd.

Er wordt wel opgemerkt dat kinderen meestal relatief worden afgeschermd tegen voedselonveiligheid. In totaal werden volgens het onderzoek vorig jaar 980.000 kinderen - dat is 1,3 procent van alle Amerikaanse kinderen - persoonlijk onder een extreem lage voedselveiligheid te lijden hadden. Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral huishoudens onder de armoedegrens, met een inkomen van minder dan 21.756 dollar voor een gezin met vier leden - getroffen worden. In die categorie wordt 43 procent van de gezinnen met voedselonveiligheid geconfronteerd. Daarnaast worden ook huishoudens met alleen een moeder als gezinshoofd bovengemiddeld getroffen (37 procent), net zoals Latino-Amerikanen (27 procent) en Afro-Amerikanen (25 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home