Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 18, 2010

Economische problemen bekoelt goklust Ieren

De Ierse bookmaker Paddy Power heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar op de internationale markt een dubbelcijferige groei laten optekenen. Daarbij wordt opgemerkt dat de omzet in Groot-Brittannië met 17 procent is gestegen, terwijl in Australië een groei met 70 procent werd opgetekend. Op de Ierse thuismarkt werd daarentegen slechts een groei met 9 procent opgetekend, te wijten aan een terugval met 8 procent in de gokactiviteiten. Daarbij wordt opgemerkt dat de economische omstandigheden in Ierland tijdens de voorbije maanden veel moeilijker zijn geworden voor het bedrijf. Paddy Power genereert ongeveer één derde van zijn operationele winst op de Ierse thuismarkt.

Paddy Power maakte bekend in Ierland vijfhonderd nieuwe banen te creëren. De bookmaker heeft in zijn thuisland nu meer dan 2.200 medewerkers en is daarmee volgens Batt O'Keefe, Iers minister van handel en innovatie, een belangrijke Ierse werkgever geworden. O'Keefe merkte daarbij op dat de snelle internationale groei van Paddy Power rechtstreekse financiële voordelen oplevert voor de Ierse schatkist. Het grootste gedeelte van de nieuwe banen zullen gecreëerd worden bij de internationale online divisie van de bookmaker. Daarnaast maakte Paddy Power bekend over een periode van drie jaar in Groot-Brittannië en Australië 640 banen te zullen creëren.

Minister O'Keefe wees erop dat een groot gedeelte van de de nieuwe banen bij Paddy Power gericht zijn op e-commerce, technologie, kwantitatief onderzoek, online marketing en risicomanagement. De creatieve van die hoogwaardige banen passen volgens O'Keefe in het streven van de Ierse overheid om het niveau van innovatie en vaardigheden bij de arbeidsbevolking op te drijven. Dat moet volgens de minister na het herstel van de Ierse economie kunnen leiden tot een duurzame tewerkstellingsgroei. De minister voegde er aan toe dat de deregulering van de online goksector op vele buitenlandse markten de toekomstmogelijkheden van de Ierse bookmaker verhogen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home