Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 11, 2010

General Electric plaatst recordorder elektrische wagens

Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric gaat de volgende vijf jaar 25.000 elektrische wagens kopen. De helft daarvan zal worden aangekocht bij General Motors. Daarmee lanceert General Motors het grootste order van elektrische voertuigen uit de geschiedenis. Door het order zou de productie van elektrische voertuigen gevoelig moeten worden opgedreven, wat tot belangrijke prijsdalingen zou moeten leiden. General Motors zou de eerste exemplaren van zijn order volgend jaar al beginnen te leveren. General Electric heeft een autovloot van 30.000 exemplaren. De helft daarvan zou worden vervangen door elektrische wagens. Daarnaast zou ook dochterbedrijf GE Capital elektrische wagens aan geïnteresseerden leasen.

"Jeffrey Immelt, chief executive van General Electric, wil het industriële conglomeraat beter positioneren om optimaal te kunnen profiteren van energievriendelijke technologieën," voert het persbureau Bloomberg aan. "General Motors ontwikkelt onder meer batterijen, herlaadstations en intelligente energienetwerken. Het conglomeraat zegt over een sterke positie te zetten om 65.000 leasing-consumenten te helpen om te overstap te maken naar elektrische voertuigen. General Motors verwacht dat de markt van de elektrische voertuigen de volgende drie jaar een extra omzet van 500 miljoen dollar zal genereren. De grootschalige adoptie van elektrische voertuigen zal volgens het bedrijf ook de innovatie in hernieuwbare energie ondersteunen en bijdragen tot de energieveiligheid."

Bloomberg merkt op dat het order van General Motors ook een belangrijke stimulans betekent voor de elektrische Chevrolet Volt van autobouwer General Motors. "Elektrische voertuigen vertegenwoordigen een technologie die de uitstoot van broeikasgassen kan beperken en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kan terugschroeven," merkte Dan Akerson, chief executive van General Motors, op in een reactie. De Amerikaanse autobouwer zou de Chevrolet Volt volgens Akerson tegen het einde van dit jaar op de markt brengen. De Amerikaanse regering heeft een budget van meer dan 11 miljard dollar gereserveerd om de productie van elektrische voertuigen te stimuleren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home