Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 11, 2010

Tottenham Hotspur boekt verlies van 6,5 miljoen pond

De Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur heeft tijdens het voorbije boekjaar een verlies van 6,5 miljoen pond geleden, hoewel de omzet met 6 procent steeg tot een recordhoogte van 119,8 miljoen pond. Het verlies is te wijten aan een negatieve balans op de spelertransfers. Tottenham Hotspur investeerde 37,8 miljoen pond aan nieuwe spelers, waaronder Peter Crouch en Sebastien Bassong. De verkoop van onder meer Darren Bent en Didier Zakora leverde echter slechts 24,6 miljoen pond op. Nochtans waren alle thuiswedstrijden van de Londense club, die vorig jaar vierde eindigde in de Premier League, uitverkocht. Daarnaast waren ook de kosten voor de herontwikkeling van zijn terreinen door de veranderde plannen met 50 miljoen pond gestegen.

Tottenham Hotspur slaagde er vorig jaar in zich voor de allereerste keer in zijn geschiedenis te kwalificeren voor de Champions League. "De goede sportieve resultaten hebben volgens de club geleid tot een stijging in de omzet van de ticketverkoop en merchandising," meldt het persbureau Bloomberg. "Wanneer geen rekening gehouden wordt met de transfers, zou de club een winst gerealiseerd hebben van 22,7 miljoen pond. Daniel Levy, voorzitter van Tottenham Hotspur, merkt echter op dat de club nu voordeel haalt uit de investeringen die in het team werden gedaan." In de aanloop naar de Champions League heeft Tottenham Hotspur nog meer versterking gehaald.

Tijdens het jaar voordien had de Londense club nog een winst gerealiseerd van 23,2 miljoen pond, in belangrijke mate te danken aan een positief financieel resultaat op de spelertransfers. Door de deelname aan het Europese topkampioenschap heeft de Londense club uitzicht op een vergoeding van minstens 7,1 miljoen euro. In september van dit jaar ontving de club ook de lokale goedkeuring voor de bouw van een nieuw stadion. Die goedkeuring moet nog door de Britse regering worden bekrachtigd. Daarnaast heeft de club ook officieel zijn interesse getoond in het nieuwe Olympische stadion. De waarde van Tottenham Hotspur wordt geraamd op 86 miljoen pond.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home