Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 11, 2010

Flavio Briatore bouwt nieuw Billionaire-complex in Dubai

De Italiaanse zakenman Flavio Briatore gaat in Dubai een Billionaire's Square openen. Met het project is een investering gemoeid van 150 miljoen dollar. Briatore werkt voor de realisatie van de Billionaire's Square samen met de Libanese Pragma Group. Het project zal bestaan uit een luxehotel, samen met een Billionaire Bar & Grill, een aantal andere restaurants, cafés en een fitnessclub. De Billionaire's Square zal worden opgetrokken op de site van het huidige Palladium-complex, een entertainmentcentrum in Dubai Media City. Het project zou in december volgend jaar afgewerkt moeten zijn. Briatore lanceerde het Billionaire-merk twaalf jaar geleden.

"Dubai is één van de strategisch meest geschikte locaties voor Billionaire," merkte Briatore op tegenover het magazine Arabian Business. "Het project moet een club worden waar mensen ook op vakantie kunnen gaan. Dubai weerspiegelt een unieke combinatie van het zakenleven en vakantie." Het luxehotel zou bestaan uit vijfenveertig suites en zal volgens Pragma Group worden uitgebaat door een wereldberoemd merk. Een definitieve overeenkomst moet echter nog worden afgesloten. Joe Tabet, voorzitter van Pragma Group, merkt wel op dat het hotel zich zal richten op groepen uit het middensigment en de hoogste niveaus van de markt.

Bij de ontwikkeling van het project wordt beroep gedaan op consulent MZ Architects. Er zou op dit ogenblik ook worden onderhandeld met potentiële hoofdaannemers. Pragma Group zegt te verwachten dat het project al tijdens het eerste jaar van zijn activiteiten winst zal opleveren. De laatste activiteiten in het Palladium staan tijdens de eerste helft van de maand december op het programma. Daarna zou aan de bouw van de Billionaire's Square begonnen kunnen worden. Briatore heeft al een Billionaire-boetiek in de Dubai Mall. Er zijn voorlopig geen plannen om ook in het nieuwe project een boetiek te openen, al wordt dat in de toekomst niet uitgesloten geacht. Briatore heeft ook op Sardinië al een Billionaire's Square.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home