Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 19, 2010

Amerikanen van mening dat criminaliteit blijft toenemen

Twee op drie Amerikanen is van mening dat er op dit ogenblik in de Verenigde Staten meer criminaliteit is dan één jaar geleden. Dat is de conclusie van een enquête van het onderzoeksbureau Gallup. Daarnaast blijkt dat zes op tien Amerikanen het criminaliteitsprobleem in de Verenigde Staten bijzonder tot extreem ernstig noemt. Dat is een stijging met 5 procentpunten tegenover vorig jaar. Hier wordt volgens Gallup het hoogste niveau gemeten in tien jaar tijd. Er wordt wel aan toegevoegd dat de voorbije tien jaar een meerderheid van de Amerikanen de criminaliteit steevast criminaliteit als een bijzonder tot extreem probleem hebben bestempeld.

Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de Amerikaanse bevolking van mening is dat de criminaliteit is gestegen tegenover vorig jaar. Slechts 17 procent is ervan overtuigd dat er een daling in de criminaliteit kan worden opgetekend. Gallup merkt echter op dat de Amerikaanse bevolking in het algemeen van mening is dat de criminaliteit toeneemt. Op het einde van de jaren tachtig was 84 procent van mening dat de criminaliteit een toename kende. Tot het midden van de jaren negentig bleef dat niveau boven de 80 procent, maar begon vervolgens te dalen tot een dieptepunt van 43 procent acht jaar geleden. Sindsdien is er echter constant sprake van een groei.

Er wordt wel aan toegevoegd dat de huidige cijfers nog altijd een verbetering betekenen tegenover het recente verleden. Vorig jaar ging 74 procent van de Amerikanen ervan uit dat de criminaliteit steeg, tegenover 67 procent het jaar voordien. Drie jaar geleden maakte 71 procent gewag van een stijgende tendens. Er wordt opgemerkt dat de Amerikanen iets positiever zijn over de criminaliteit op lokaal gebied, maar ook daar is nog altijd een meerderheid van mening dat er sprake is van een toename. Volgens 49 procent neemt de lokale criminaliteit toe, terwijl 30 procent gewag maakt van een daling. Gallup merkt op dat uit rapporten van de Amerikaanse politiediensten blijkt dat de criminaliteit op het gebied van geweld en eigendommen een dalende trend vertoont.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home