Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 22, 2010

Vodafone verlengt samenwerking met McLaren

Vodafone, het grootste mobiele telefonieconcern van de wereld, heeft zijn samenwerking met de autorenstal McLaren voor de volgende drie seizoenen verlengd. Vodafona en McLaren werken al drie jaar samen. Door het nieuwe contract wordt Vodafone niet alleen de mobiele sponsor van het raceteam, maar ook de totale communicatiepartner. Ron Dennis, chief executive van McLaren Group, stelde dat het partnership tot nu toe bijzonder succesvol is geweest. Hij wees er daarbij op dat Vodafone en McLaren samen aan achtenzestig wedstrijden hebben deelgenomen, waarbij éénentwintig overwinningen werden geboekt en vijfenvijftig podiumplaatsen werden gehaald.

Financiële details over het nieuwe contract werden niet bekend gemaakt, maar algemeen wordt verondersteld dat de overeenkomst in de lijn van de eerdere samenwerking ligt. Het huidige contract had een waarde van 75 miljoen dollar per jaar. Vodafone is sinds acht jaar als sponsor actief in de Formule Eén. Het telecombedrijf werkte echter eerst samen met het Italiaanse Ferrari. Die sponsoring bedroeg 23 miljoen pond per jaar. In een officiële mededeling merkt het team op dat de nieuwe overeenkomst de Vodafone-klanten dichter bij de passie van de Formule Eén wil brengen en de renstal moet bijstaan met een grotere technische integratie van de totale communicatie-diensten van Vodafone.

Morten Lundal, chief commercial officer van Vodafone, voegt er aan toe dat de samenwerking het concern in belangrijke mate toegelaten heeft om op zijn sleutelmarkten contact te houden met zijn klanten. De samenwerking van Vodafone met McLaren viel samen met een spionageschandaal, waarbij de renstal een boete van 100 miljoen dollar kreeg opgelegd. Dat seizoen werd ook gekenmerkt door de bittere rivaliteit tussen McLaren-piloten Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Eén jaar later slaagde McLaren er echter in om met Hamilton de wereldtitel in de wacht te slepen. McLaren slaagde er dit jaar in om naast Lewis Hamilton ook regerend wereldkampioen Jenson Button binnen te halen. Beiden maken nog een theoretische kans op de wereldtitel.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home