Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 21, 2010

Amerikanen wonen het liefst in Californië

Amerikanen zouden het liefst in de staat Californië wonen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris. Het is de zevende keer op rij dat Californië door de Amerikanen tot de meest favoriete staat wordt verkozen. Californië gaat daarbij Hawaii, Florida, Colorado, Arizona, North Carolina, Oregon, Texas, New York en Washington vooraf. Harris voegt er aan toe dat zeven van de tien populairste staten een warm en zonnig klimaat hebben. Alleen New York, Oregon en Washington hebben een koeler en meer bewolkt weerpatroon. Californië en Florida zijn echter de enige staten die bij elke generatie in de top vijf van meest populaire staten worden vermeld.

Harris voegt er aan toe dat babyboomers en vijfenzestigplussers een voorkeur hebben voor Hawaii, terwijl bij de echoboomers en Generation X een duidelijke voorkeur hebben voor Californië. Bij de babyboomers staat Florida op de tweede plaats, gevolg door Californië. Bij de vijfenzestigplussers komt Californië echter pas op de vijfde plaats, samen met Oregon. De onderzoekers merken op dat New York alleen bij de echoboomers binnen de top vijf wordt geplaatst. In die leeftijdsgroep moet New York alleen Californië laten voorgaan. De echoboomers plaatsen ook New Jersey op de derde plaats. Die staat wordt in de algemene rangschikking niet bij de eerste tien vermeld. In de top vijf van de echoboomers is geen plaats voor Hawaii.

De onderzoekers merken op dat mannen en vrouwen ongeveer dezelfde voorkeuren hebben. Beide groepen plaatsen Californië, Hawaii en Florida in de top drie. De top vijf wordt bij mannen echter vol gemaakt door Texas en New Jersey. Vrouwen vullen die plaatsen in met Colorado en North-Carolina. In de algemene rangschikking zijn South-Carolina, Massachusetts en Georgia uit de top vijftien verdwenen. Hun plaats werd ingenomen door New Jersey, Nevada en Virginia. Er wordt aan toegevoegd dat Hawaii en Florida al zeven jaar haasje-over spelen achter lijstaanvoerder Californië. De grootste vooruitgang dit jaar was voor Oregon, dat van een tiende naar een zevende plaats steeg.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home