Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 20, 2010

Productbesprekingen hebben grote impact in hotelsector

Aanbevelingen en besprekingen hebben, samen met loyaliteitsprogramma's, een belangrijke invloed op de hotelkeuze van de consumenten, zelfs wanneer ze eerder al op de betrokken locatie hebben verbleven. Dat is de conclusie van een onderzoek van het marketing-bureau Epsilon. De onderzoekers merken op dat slechts 33 procent van de consumenten duidelijk blijkt te weten welk ze hotel zouden selecteren. Er wordt aan toegevoegd dat de prijs voor alle respondenten de belangrijkste beslissingfactor blijft. Op de tweede plaats staat het gebruikscomfort. De onderzoekers voegen er aan toe dat positieve besprekingen een belangrijke keuzefactor zijn voor consumenten die nog niet zeker zijn over hun beslissing.

Vrienden en familie vormen volgens de onderzoekers een invloedrijke bron bij de hotelkeuze, samen met websites met productbesprekingen en hotelwebsites. Wanneer er informatie wordt gezocht, blijken hotelsites, zoekmachines en reissites de meest populaire bronnen te zijn. In emails van hotels wenst de consument vooral informatie over prijzen en kortingen en een overzicht van de extra voorzieningen. Ook is de consument zwaar geïnteresseerd in informatie op maat. Er wordt aan toegevoegd dat meer dan 80 procent van de leden van loyaliteit-programma's geneigd zijn om een voorkeur te uiten voor de keten waarbij ze zijn aangesloten.

De onderzoekers wijzen erop dat de hotelsector bijzonder veel ervaring heeft met loyaliteit-programma's. Met consumenten die op dit ogenblik een toegang heeft tot grote hoeveelheden informatie, is het volgens Epsilon noodzakelijk dat marketeers grote aandacht hebben voor de voorkeuren van de consument. Er wordt aan toegevoegd dat er op dat vlak eigenlijk weinig is veranderd. "Consumenten staan open voor marketing-communicatie indien de informatie relevant is en geleverd wordt op een manier die beantwoordt aan de eisen van de consument," merken de onderzoekers op. "Dat is onder meer belangrijk voor consumenten die niet alleen afgaan op de prijs en dus gevoelig zouden kunnen zijn voor de juiste boodschap."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home