Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 20, 2010

Autosector staat voor eigen Facebook-revolutie

Technologie zal de autosector drastisch en definitief veranderen. Dat schrijft Doug Newcomb, technologie-specialist van de automotive-website Edmunds.com. Hij voegt er aan toe dat de technologie-impact op de autosector nog maar in zijn beginstadium zit en stelt dat amper enkele jaren geleden niemand kon dromen dat sociale netwerken zoals Facebook snel een centrale plaats in het dagelijkse
leven zouden gaan innemen. Newcomb maakt daarbij gewag van een interessant technologisch evenwicht tussen privacy, veiligheid en gebruiksgemak. Privacy-bezwaren zullen volgens hem de doorbraak van de technologie echter niet kunnen tegenhouden.

Newcomb heeft het in de eerste plaats over zogenaamde connected cars. "De auto is één van de laatste bastions van isolatie in een steeds meer geconnecteerde wereld," merkt hij op. "Handenvrij bellen heeft voor een eerste barst in die isolatie gezorgd, maar dat is slechts een tipje van de ijsberg. Autobouwers werken aan systemen om de bestuurder informatie te bezorgen over reistrajecten en verkeerssituatie, maar ook over sportuitslagen, beurskoersen en filmreleases. Bovendien zal de verkeersinformatie door crowd-sourcing ook daadwerkelijk real-time worden. Connected cars bieden bovendien ook de mogelijkheid om de bestuurder te voorzien van informatie over allerhande locale services en aanbiedingen."

Er wordt echter ook gewezen op een hele reeks technologieën die de verkeersveiligheid moeten verhogen, zoals infrarode-camera's die de boorden van de weg in de voorruit projecteren bij een beperkte zichtbaarheid. Newcomb voegt er aan toe dat de volgende jaren een hele reeks nieuwe technologieën, waarvan sommige nu al toegepast worden in wagens uit de hogere prijsklasse, de massamarkt zullen bereiken. Volgens Newcomb zal daarbij ook gebruikt kunnen worden van een brede waaier downloadbare applicaties. Ook de telecomatica-sector, die toelaat om wagens en bestuurders te detecteren, zal volgens Newcomb een verdere evolutie kennen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home