Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 19, 2010

Connectiviteit wordt bepalende factor in technologie

Connectiviteit wordt de belangrijkste technologie-trend voor de volgende periode. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse Consumer Electronics Association (CEA). Shawn Dubravac, hoofdeconoom en onderzoeksdirecteur bij de organisatie, merkt op dat een gemiddeld Amerikaans gezin vierentwintig consumentenproducten - gaande van televisietoestellen en telefoons tot desktops en tablets - bezit. De volgende stap zal er volgens hem in bestaan om al deze puzzelstukken te integreren en naadloos samen te voegen tot een naadloze ervaring, zodat de consument zonder problemen tussen de verschillende apparaten kan wisselen.

"Dat betekent dat de lezer van een boek op een mobiele telefoon zonder problemen nadien die lectuur onmiddellijk kan verder zetten op bijvoorbeeld een tablet," merkt Dubravac op. "Connectiviteit is de toekomst van de technologie." Dubravac voegt er aan toe dat de economische crisis duidelijk heeft gemaakt dat technologie van de luxesector is geƫvolueerd naar een basisbehoefte. Hij merkt daarbij op dat vele technologieƫn een cruciaal onderdeel van het dagelijkse leven zijn geworden en dus bij eventuele keuzes ten koste zullen gaan van andere activiteiten, zoals een restaurantbezoek en vakanties. Hij stelt zich dan ook optimistisch op voor de sector tijdens de komende eindejaarsverkopen.

Jon Healey, analist bij de Amerikaanse krant The Los Angeles Times, merkt op dat het vooral belangrijk zal worden om die apparaten sociale karakteristieken te bezorgen. Hij voegt er aan toe dat op dit ogenblik het televisiegedrag in belangrijke mate wordt geleid door de zenders, maar in de toekomst zal de content-industrie volgens Healey steeds meer bepaald worden door de invloed van de omgeving en vrienden. Dat zal volgens Healey een belangrijke impact hebben op de interfaces. "Daarbij zal worden aangegeven welke content door vrienden van de consument worden bekeken en welke programma's ze aan hun collectie hebben toegevoegd," voert hij aan. "Dat zal een compleet andere benadering vergen."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home