Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 19, 2010

Passagiers dragen meer dan helft kosten vliegtuigvertragingen

Vertragingen hebben Amerikaanse vliegtuigpassagiers drie jaar geleden 16,7 miljard dollar schade berokkend. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA). Opgemerkt dat voor het eerst gekeken werd naar de totale kost van vertragingen van vluchten, met inbegrip van de tijd die de passagiers verloren met het wachten op hun vluchten en de inspanningen die moesten worden gedaan om andere regelingen te treffen wanneer vluchten werden geschrapt. De totale kost van de vertragingen bedroeg volgens het rapport 33 miljard dollar, met inbegrip van de schade die andere economische sectoren opliepen.

"De vertragingen kostten de luchtvaartmaatschappijen 8,3 miljard dollar, grotendeels aan lonen voor de bemanning, brandstof en onderhoud," aldus het rapport. "Uit de cijfers blijkt echter dat de passagiers meer dan de helft van de kosten van de vertragingen moeten dragen." Er wordt wel aan toegevoegd dat die kosten sindsdien wellicht zijn gedaald. Dat is te danken aan de verzwakte economie. Drie jaar geleden beleefde de luchtvaart immers een absolute piek, vooraleer de economische crisis de activiteit in de sector deed afnemen. Daardoor is ook het aantal vertragingen en geschrapte vluchten gedaald.

Uit het onderzoek blijkt dat drie jaar geleden in de Verenigde Staten 1,3 miljoen binnenlandse vluchten vertragingen opliepen. Daarnaast werden 119.000 vluchten geschrapt. Vorig jaar werden 85.000 vluchten vertraagd en werden 63.000 verbindingen geschrapt. Onderzoeksleider Mark Hansen, professor milieutechnologie aan de University of California, merkt echter op dat de cijfers van drie jaar geleden meer representatief zijn, aangezien men er vanuit gaat dat de zwakke economie geen permanent gegeven zal zijn. Er wordt aan toegevoegd dat er altijd vertragingen zullen zijn door mechanische problemen of weersomstandigheden, maar het probleem zou gevoelig kunnen worden verminderd door de grotere capaciteit op de luchthavens en een betere verkeersbegeleiding.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home