Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 20, 2010

China verdaagt kandidatuur organisatie wereldkampioenschap voetbal

China is bereid om zijn kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal met minstens vier tot acht jaar uit te stellen. Dat heeft Mohammed Bin Hamman, voorzitter van de Asian Football Confederation, gezegd. China had eerder bekend gemaakt kandidaat te zijn om over zestien jaar het wereldkampioenschap te organiseren, maar Wei Di, voorzitter van de China Football Association, bevestigde dat het land zijn kandidatuur niet zou indienen wanneer de organisatie van de editie voordien aan één van de andere vier Aziatische landen - Zuid-Korea, Japan, Qatar en Australië - zou worden toegewezen.

Volgens bepaalde bronnen heeft China de deadline voor de kandidaturen voor de organisatie van het wereldkampioenschap over twaalf jaar gemist wegens een lopend corruptie-schandaal, dat zich inmiddels heeft uitgebreid tot beschuldigingen aan het adres van de vroegere manager van de Shenhua Football Club uit Shanghai. In augustus van dit jaar was Shao Wenzhong, het hoofd van de commerciële divisie van de Chinese voetbalfederatie, door de politie gearresteerd bij een onderzoek naar het regelen van wedstrijden. Er zijn ook geruchten dat er een onderzoek is gestart naar zes spelers uit het Chinese nationale team dat zich probeerde te kwalificeren van het wereldkampioenschap acht jaar geleden.

Lou Shifang, manager van Shenhua Football Club, zou worden beticht van een betrokkenheid bij omkooppraktijken voor een bedrag van 200 miljoen yuan. De fraude zou plaats hebben gehad toen Shenhua zeven jaar geleden het Chinese voetbalkampoenschap won. De spelers Qi Hong en Jiang Jin zouden ondervraagd worden over afspraken voor de wedstrijd van de Chinese nationale ploeg tegen Oman in de aanloop naar het wereldkampioenschap van acht jaar geleden in Korea en Japan. Volgens een aantal bronnen zijn Chinese voetbal-afgevaardigden geregeld betrokken bij het regelen van wedstrijden door het omkopen van teams of scheidsrechters.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home