Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 28, 2010

Sony gaat samenwerking met Fifa herbekijken

Elektronica-producent Sony gaat zijn samenwerking met de internationale voetbalfederatie opnieuw bekijken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd naar aanleiding van de omkoopschandalen die aan het licht zijn gekomen bij de Federation Internationale de Football Association (Fifa) naar aanleiding van de toewijzing van het wereldkampioenschap voetbal over acht en twaalf jaar. De samenwerking tussen Sony en de internationale voetbalfederatie loopt af na het wereldkampioenschap in Brazilië over vier jaar. Het concern zegt nog altijd te overwegen of die samenwerking ook in de toekomst nog verder zal worden gezet.

Toby Shaw, Europees hoofd voetbalsponsoring bij Sony, zegt niet gelukkig te zijn met de corruptie-berichten. Hij verwees daarbij naar aantijgingen dat leden van de internationale voetbalfederatie zich zouden laten omkopen hebben om het wereldkampioenschap toe te wijzen aan bepaalde landen. "Shaw voegde er aan toe dat de sponsors zich liever associëren met het wereldkampioenschap dan met de internationale voetbalfederatie zelf," merkt het persbureau Bloomberg op. Sony is één van de zes officiële partners van de internationale voetbalfederatie, maar Shaw merkt op dat het concern nog overweegt of die samenwerking zal worden verder gezet. Hij voegt er aan toe dat Sony nog altijd bezig is met de evaluatie van het voorbije wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Het wereldkampioenschap voetbal is het meest bekeken evenement van de wereld en heeft volgens een aantal studies voor het gastland een waarde van 5 miljard dollar. Voor het wereldkampioenschap over acht jaar zijn Engeland, Rusland, Nederland-België en Spanje-Portugal kandidaat. De kandidaten voor het daaropvolgende tornooi zijn de Verenigde Staten, Qatar, Japan, Zuid-Korea en Australië. De commerciële rechten voor het voorbije wereldkampioenschap in Zuid-Afrika liepen op tot 3,4 miljard dollar. Dat is 30 procent meer dan tijdens de vorige editie in Duitsland. Inmiddels heeft de internationale voetbalfederatie zes afgevaardigden geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home