Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 28, 2010

Internet is vijfde grootste economische sector

Het internet draagt 100 miljard pond sterling bij aan de Britse economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Boston Consulting Group in opdracht van het internetbedrijf Google. In het rapport wordt opgemerkt dat het internet inmiddels 7,2 procent vertegenwoordigt van het Britse bruto binnenlandse product. Er wordt aan toegevoegd dat het internet inmiddels de vijfde grootste economische sector is van Groot-Brittannië en daardoor belangrijker is geworden dan onder meer de bouwsector, het transport en nutsvoorzieningen. Er wordt aan toegevoegd dat de bijdrage van het internet aan de economie jaarlijks met 10 procent stijgt. Dat betekent dat het internet tegen het midden van het decennium 10 procent van de Britse economie zou vertegenwoordigen.

Ongeveer 60 procent van de totale waarde van het internet is afkomstig van online consumptie, bestaande uit de bedragen die het publiek besteedt aan online aankopen en de kosten van de verbindingen en apparaten die noodzakelijk zijn om toegang te krijgen tot het medium. Het saldo is afkomstig van de investeringen in de internet-infrastructuur, overheidsbestedingen en export. In het rapport wordt wel opgemerkt dat Groot-Brittannië wereldwijd marktleider is op het gebied van e-commerce. Daarbij wordt opgemerkt dat voor elk pond dat online besteed wordt om goederen te importeren, voor 2,8 pond wordt geëxporteerd.

De onderzoekers voegen er aan toe dat in de offline economie een tegenovergestelde trend wordt opgetekend. Daar vertegenwoordigt de export 90 pence voor elk pond dat wordt geïmporteerd. In het rapport wordt verder opgemerkt dat internetbedrijven een cruciale rol spelen in de tewerkstelling. Inmiddels zou de Britse internetsector 250.000 banen hebben gecreëerd. Ook wordt opgemerkt dat de verkoopsgroei van kleine bedrijven die actief gebruik maken van het internet vier keer hoger ligt dan de stijging bij ondernemingen die minder intensief online aanwezig zijn. Er wordt aan toegevoegd dat het internet bovendien verscheidene industrieën - met inbegrip van media, toerisme, verzekeringen en mode - fundamenteel hebben veranderd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home