Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 27, 2010

Britse vissers voelen zich bedreigd door Olympische Spelen

Vissers en charter-uitbaters in het Britse Dorset zijn bezorgd dat de zeilraces van de Olympische Spelen over twee jaar een zware bedreiging zullen vormen voor hun broodwinning. Tijdens de duur van het Olympische evenement komt er immers een verboden zone die bijna de hele Weymouth Bay in beslag zal nemen. Dat betekent dat de vissers gedurende zestien dagen verbannen zullen worden uit hun normale visgebieden. Bijkomend probleem is dat die periode in het belangrijkste visseizoen van het jaar valt. De organisatoren van de Olympische Spelen stellen in een reactie op de klachten dat het nog te vroeg is om al te praten over mogelijke compensaties.

Het London Organising Committee of the Olympic Games and Paralympic Games (Locog) zegt op de hoogte te zijn van de klachten van de vissers en eigenaars van andere commerciële vaartuigen. Er werd aan toegevoegd dat er aan een aantal oplossingen wordt gewerkt. De eigenaars van charter-boten hadden gevraagd een vaargebied toegewezen te krijgen in de onmiddellijke omgeving van het wedstrijdgebied, zodat een aanbod voor geïnteresseerde toeschouwers zou kunnen worden uitgewerkt. Die vraag werd door de organisatoren van de Olympische spelen echter afgewezen. Het Locog merkt daarbij op dat negentien schippers uit Weymouth en Portland een contract als marshall hebben gekregen voor het evenement, waardoor ze drie weken gegarandeerd werk hebben.

Voor de aanvang van de Olympische Spelen is er ook een periode van twee maand met strikte vaarbeperkingen voorzien. Eén van de getroffen vissers merkt op dat het evenement hem wellicht 2.000 pond sterling inkomsten zal kosten. De visgebieden buiten de verboden zone zijn volgens hem al door andere vissers ingenomen of liggen te ver verwijderd. Hij merkt op dat de Olympische spelen midden in de piekperiode van het krabseizoen liggen, met een grote vraag en hoge prijzen. Die periode is volgens de visser ook gekenmerkt door goede weersomstandigheden, zodat tijdens die periode normaal met weinig werkloosheid rekening gehouden moet worden. Ook de lokale overheid vraagt compensaties voor de sector.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home