Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 27, 2010

Zynga Game inmiddels groter dan Electronic Arts

De marktwaarde van Zynga Game Network, ontwikkelaar van social games zoals FarmVille en FrontierVille, ligt inmiddels hoger dan die van Electronic Arts. Dat is de conclusie van een rapport van het beursplatform SharesPost. Daarbij wordt opgemerkt dat Zynga inmiddels een waarde van 5,51 miljoen dollar heeft opgebouwd, terwijl Electronic Arts - het bedrijf achter games zoals Fifa 11, Medal of Honor en Need for Speed - op een bedrag van 5,22 miljard dollar wordt gewaardeerd. Die vaststelling weerspiegelt volgens waarnemers de groeiende populariteit van het entertainment in sociale netwerken ten koste van de traditionele videogames.

Atul Bagga, analist bij ThinkEquity, merkt op dat de gegevens van SharesPost geen grote verrassing zouden mogen zijn, gezien de recente evoluties binnen de sector. "Rekening houdend met de groeivoorspellingen van de sector, is die waardering zeker niet overdreven," merkt Bagga op tegenover het magazine Business Week. Electronic Arts wordt daarentegen geconfronteerd met dalende verkoopcijfers. De aandelen van Electronic Arts zijn sinds begin maart dit jaar met 7,4 procent in waarde gedaald, terwijl Zynga tijdens diezelfde periode in waarde is verdubbeld. Zynga haalt zijn inkomsten uit de verkoop van virtuele goederen in de games die het uitbrengt op de sociale netwerksite Facebook. Het bedrijf heeft ongeveer één derde van de markt voor social games in handen.

Om minder afhankelijk te worden van Facebook, heeft het bedrijf een aantal acquisities gedaan en een eigen website opgezet voor de spellen. Zynga werd bijna vier geleden opgericht door Mark Pincus en is één van de snelst groeiende technologiebedrijven van de wereld geworden. De waarde van de markt van sociale games wordt geraamd op ongeveer 1,6 miljard dollar. Zynga heeft meer dan 210 miljoen actieve gebruikers per maand. Het bedrijf, dat meer dan 350 miljoen dollar privékapitaal heeft opgehaald, realiseerde sinds mei van dit jaar zes overnames. Tijdens diezelfde periode werd het personeelsbestand met één derde uitgebreid tot 1.200 medewerkers.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home