Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 26, 2010

Medewerkers moeten online mond-aan-mond kunnen creëren

Merken zouden hun medewerkers de mogelijkheid moeten bieden om online mond-aan-mond reclame te genereren. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Forrester. Daarbij wordt opgemerkt dat Amerikaanse internetgebruikers 500 miljard impressies genereren wanneer zij producten en diensten bespreken op sociale mediasites, blogs, discussie-forums en besprekingssites. Per online consument zouden volgens Forrester het voorbije jaar 2.841 impressies worden ontvangen. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat online reclame het voorbije jaar iets minder dan 2 triljoen impressies werden opgetekend. Dat betekent dat adverteerders vier online impressies aanbrengen voor elke online impressie die de internet-gebruikers zelf creëren.

Dat verschil zou volgens Forrester kunnen worden weggewerkt door medewerkers aan te moedigen elkaar berichten te sturen met merkondersteunende boodschappen. "Een voorbeeld daarvan is het project van Scott Monty, hoofd van de divisie sociale media bij autobouwer Ford, die honderd vrienden rekruteerde op sociale netwerken om de interesse voor het nieuwe Fiesta-model, maanden voor de officiële lancering, te ondersteunen," merken de onderzoekers op. "De video's op YouTube werden zeven miljoen keer bekeken, terwijl de berichten op Twitter door vier miljoen mensen werden gelezen. Uiteindelijk vroegen honderdduizend volgelingen extra informatie op. Tenslotte besloten vierduizend gebruikers tot een aankoop over te gaan."

Er wordt ook gewezen naar het initiatief van Mike DiLorenzo, directeur zakelijke communicatie bij de Amerikaanse National Hockey League (NHL), die in de sociale netwerken een mogelijkheid zag om de banden met de supporters aan te halen. "Hij zorgde er niet alleen voor dat er een samenkomst werd georganiseerd in de winkel van de organisatie in Manhattan, maar zorgde er ook voor voeding van McDonald's en dranken van Bud Light," wordt er opgemerkt. "Het evenement maakte niet alleen een positieve indruk op de aanwezigen, maar ook op hun 21.336 followers." Forrester stelt dat medewerkers met interessante projecten gemakkelijk een brug kunnen slaan met de consument.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home