Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 26, 2010

Russische bureaucraten moeten anti-corruptielessen volgen

Russische bureaucraten worden naar school gestuurd om eerlijkheid aan te leren. Tegen het einde van dit jaar zullen ongeveer vijfhonderd ambtenaren van het Russische ministerie van binnenlandse zaken, het openbaar ministerie en andere departementen van de overheid bij de Russian Academy of Civil Service een cursus van één week over de strijd tegen corruptie hebben afgewerkt. Yelena Panfilova, directeur van de Russische afdeling van de organisatie van Transparency International, merkt op dat Rusland voor een zware uitdaging staat in de strijd tegen corruptie. Panfilova zegt dat Rusland op dat gebied dertig jaar achter staat op de rest van de ontwikkelde wereld.

De cursisten krijgen een opleiding van zesendertig uur, waarbij onder meer aandacht besteed aan de competentie van een ambtenaar, strafrechtelijke en burgerrechtelijke methodes om corruptie te bestrijden en hoe men moet vermijden zelf bij illegale activiteiten betrokken te worden. Cursisten die met succes de opleiding hebben gevolgd, krijgen een speciaal certificaat. In de corruptielijst van Transparency International staat Rusland op de honderdzesenveertigste plaats. In totaal werden honderdtachtig landen in de lijst opgenomen. Rusland heeft één plaats vooruitgang gemaakt tegenover vorig jaar en staat nu op gelijke hoogte met Kenia.

Yelena Panfilova merkte op dat vele ontwikkelde landen een gedragscode hebben voor hun ambtenaren en ook systemen hebben ontwikkeld om te controleren of die voorschriften ook worden nageleefd. Alexander Vasilyev, directeur van de Russische Higher School of Government Audit, merkt echter op dat ambtenaren meer dan één week nodig hebben om voldoende gewapend te zijn om de strijd met corruptie aan te gaan. Vasilyev voegt er aan toe dat er vooral meer tijd nodig is om een groter inzicht te krijgen in de verschillende types van corruptie die specifiek zijn voor elke tak van de ambtenarij. Sergei Filonovich, voorzitter van het departement management aan de Higher School of Economics, zegt dat de Russische regering vooral moet zorgen dat corruptie economisch onmogelijk wordt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home