Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 26, 2010

Europese burger heeft weinig vertrouwen in internet en vlees

De Europese burger heeft het minste vertrouwen in het internet en de vleessector. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Europese Commissie over het vertrouwen van de burger in vijftig verschillende consumptie-sectoren. De Europese Commissie heeft aangekondigd een onderzoek te zullen laten uitvoeren om de redenen voor het wantrouwen tegen deze twee sectoren te kunnen achterhalen en mogelijke oplossingen uit te werken. Het grootste vertrouwen heeft de Europese burger volgens het onderzoek in boeken, magazines en kranten. Op korte afstand volgen lichaamsverzorging, culturele diensten, brood en dranken.

"De Europese Commissie zegt gedetailleerde informatie te zullen verzamelen over de ervaringen en opinies van de consumenten over de betrokken markten," merkt het magazine Euractiv.com op. "Daarbij zal ook naar het gehanteerde prijsniveau worden gekeken." De Europese Commissie zegt dat de vleessector niet alleen werd gekozen omwille van de negatieve perceptie, maar ook omdat het product geregeld wordt gekocht en een belangrijk aspect vormt van het bestedingsbudget van de consument. Opgemerkt werd dat daarbij onder meer ook rekening zal gehouden worden met de voedselveiligheid, het leefmilieu en het dierenwelzijn.

Er wordt aan toegevoegd dat internet-services de klanten voor de meeste problemen stellen. De onderzoekers voegen er aan toe dat ook het prijsniveau van deze diensten in de verschillende Europese landen heel ver uit elkaar liggen. Er wordt daarbij opgemerkt dat internet-toegang cruciaal is om ervoor te zorgen dat de Europese burger deel kan uitmaken van de digitale omgeving en voor een eengemaakte digitale markt. Naast internet bleek de Europese burger bij de diensten vooral problemen te hebben met pensioenen en vastgoed. Op het gebied van producten zijn er na de vleessector de meeste klachten over occasiewagens, kledij en schoenen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home