Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 27, 2010

Manchester United koopt memorabilia Nobby Stiles

De Engelse voetbalclub Manchester United heeft op een veiling een bedrag van meer dan 200.000 pond sterling memorabilia gekocht van zijn legendarische gewezen verdediger Nobby Stiles. De club betaalde 160.000 pond sterling voor de gouden medaille die Stiles had gewonnen voor het winnen van de wereldbeker voetbal in Wembley tegen Duitsland. De medaille die Stiles twee jaar later had ontvangen voor het winnen van de Europabeker voor landskampioenen met Manchester United kostte de club ruim 49.000 pond. Nobby Stiles maakte bij Manchester United deel uit van een vermaarde lichting, met onder meer Alex Stepney, Bobby Charlton, George Best, Brian Kidd en Denis Law.

De achtenzestigjarige Nobby Stiles, die de voorbije zomer een beroerte meemaakte, besliste naar eigen zeggen zijn collectie te verkopen voor zijn familie. "Oorspronkelijk wou hij de collectie in de eigen familie behouden, maar hij zag geen mogelijkheid om tot een eerlijke verdeling over zijn drie zoons te komen," meldt BBC News. Er wordt aan toegevoegd dat Nobby Stiles één van de drie Engelse voetballers die zowel het Europees kampioenschap heeft gewonnen als wereldkampioen is geworden, maar wordt met die erelijst niet op dezelfde waarde verloond als de hedendaagse spelers. Het winnen van het wereldkampioenschap leverde hem 1.000 pond op. Na aftrek van de belastingen, bleef daar nog 650 pond van over.

Nobby Stiles startte drieënvijftig jaar geleden bij Manchester United. Hij ontving toen een vergoeding van 3,25 pond per week. Toen hij veertien jaar later overstapte naar Middlesborough ontving hij ongeveer 20.000 dollar per seizoen. Wayne Rooney heeft bij Manchester United zopas een nieuw contract gekregen dat hem ongeveer 28.000 pond per dag oplevert. John Stiles, één van de zonen van de voetballer, die vooral naam maakte als bikkelhard verdediger, merkte echter op dat zijn vader trots was op zijn voetbalcarrière en niet jaloers was op de lonen die de huidige generatie voetballers krijgen aangeboden. Het veilinghuis Convery Auctions, merkte op dat er voor de gouden medaille van Stiles wereldwijde interesse was getoond, onder meer uit het Verre Oosten, Chili en Australië.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home