Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 02, 2010

Record televisiecontract voor baseballclub Texas Rangers

De Amerikaanse baseballclub Texas Rangers, die de voorbije zomer het faillissement aanvroeg en werd verkocht, heeft zijn samenwerkingscontract met de betaalzender Fox Sport Southwest voor een periode van twintig jaar verlengd. Met dat contract zou volgens een aantal bronnen een bedrag van 3 miljard dollar zijn gemoeid. Dat is het hoogste televisie-contract dat in de Verenigde Staten ooit werd afgesloten door een team dat zelf geen eigen televiekanaal heeft. Fox Sport Southwest verantwoorde het contract met erop te wijzen dat de Texas Rangers al lange tijd een belangrijke partner voor de zender zijn geweest. Het nieuwe contract gaat over vijf jaar in.

Het televisiecontract zou zijn ondertekend nadat de Texas Rangers in augustus werden verkocht aan een groep, geleid door sportadvocaat Chuck Greenberg en voorzitter Nolan Ryan. De Texas Rangers en Fox Sport sloten tien jaar geleden hun samenwerkingsovereenkomst. Het contract had een looptijd van vijftien jaar en zou een waarde hebben gehad van 250 miljoen dollar. De overname door Greenberg en Ryan was volgens analisten wellicht een stimulans om het contract te verlengen. Bovendien wordt erop gewezen dat het contract tussen Fox Sport en de baseballclub Astros and Rockets over twee jaar afloopt en de club mogelijk overstapt naar de zender Comcast.

De Texas Rangers was eigendom van Tom Hicks, die samen met James Gillett voorlopig ook nog de Engelse voetbalclub Liverpool bezit. In mei maakte Hicks echter bekend dat de Texas Rangers het faillissement zou aanvragen. Analisten wijzen er ook op dat de regio Fort Worth-Dallas, waar de wedstrijden van de Texas Rangers worden uitgezonden, de vijfde grootste televisiemarkt van de Verenigde Staten vertegenwoordigt. Alleen New York, Los Angeles, Chicago en Philadelphia hebben nog een groter televisiepubliek. De baseballclub zelf ontkent dat er een bedrag van 3 miljard dollar is overeengekomen. Maar ook dan zou de overeenkomst nog altijd één van de grootste televisiecontracten blijven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home