Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 01, 2010

Polytechnisch Museum Moskou wordt innovatiecentrum

Het Brits-Ierse bedrijf Event Communication heeft de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de toekomst van het Polytechnisch Museum van Moskou. Bedoeling is dat het vervallen museum evolueert tot een modern wetenschapscentrum. Esthet Dugdale, creatief directeur van Event Communications, merkt op dat het complex een centrum van innovatie op het hoogste onderzoeksniveau moet worden en bovendien moet zorgen voor een dynamische beleving bij de bezoeker. Het Polytechnisch Museum in gevestigd in een groot gebouw, daterend uit de periode voor de Russische revolutie. De renovatie van het complex, dat gelegen is in de wijk Kitai-Gorod, zal honderden miljoen dollar kosten.

In totaal zouden vier bureaus aan de aanbesteding van het project hebben deelgenomen. De andere drie kandidaten waren het Spaanse CosmoCaixa, het Amerikaans Ralph Appelbaum Associates en het Amerikaans-Canadese Lord Cultural Resources. Aan Event Communications, gespecialiseerd in het design van musea, werd de opdracht gegeven om de functies van het nieuwe museum te omschrijven, een nieuwe benadering te formuleren voor de collectie en het bepalen van de omkadering die nodig zou zijn voor de toekomstige werking. Ook moeten de functies worden omschreven van een ander museumcomplex dat buiten Moskou zal worden gebouwd. De site zou op basis van die visie worden gekozen.

Het hele project zou zes jaar in beslag nemen en zou minstens 250 miljoen dollar kosten. De conceptstudie moet tegen februari volgend jaar klaar zijn. Het is niet bekend hoeveel geld Even Communications voor de opdracht ontvangt. Volgens een aantal bronnen zou daarvoor een bedrag van 300.000 euro zijn voorzien. Boris Saltykov, directeur van het Polytechnisch Museum, merkte op dat het complex zou voorzien worden van een aantal winkels en horeca-infrastructuur om een bijkomend inkomen te generen. De tussenkomst van de Russische staat zou worden teruggeschroefd tot 25 procent van het budget. Het personeel zou van zeshonderd tot tweehonderdvijftig mensen worden teruggebracht.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home