Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 22, 2010

Computer-programma FBI mist meest elementaire software

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft opnieuw zware kritiek gekregen op zijn computer-project Sentinel. Glenn Fine, inspecteur-generaal van het Amerikaanse ministerie van justitie, merkte in een auditrapport op dat Sentinel zijn voorziene budget met ongeveer 100 miljoen dollar heeft overschreven en twee jaar achter ligt op schema. Bovendien mankeert het systeem volgens het audit-rapport de meest elementaire voorzieningen, zoals zoekfuncties, spellingscontroles en automatische documenten-opslag. Om van Sentinel een werkbaar systeem te maken, is volgens de audit nog eens een bedrag van 350 miljoen dollar nodig. Bovendien zou het nog zeker zes jaar duren om het systeem af te werken.

"Op dit ogenblik zijn de kosten van Sentinel gebudgetteerd op 451 miljoen dollar," merkt de Amerikaanse krant The Washington Post op. "In het auditrapport wordt echter opgemerkt dat inmiddels al 90 procent van dat budget is opgebruikt, terwijl slechts twee van de vier voorziene programmafasen aan de agenten en analisten ter beschikking kunnen worden gesteld. Er wordt aan toegevoegd dat Sentinel weliswaar een aantal verbeteringen heeft kunnen realiseren, maar tot nu toe niet aan de gestelde verwachtingen tegemoet is gekomen. Daarbij wordt opgemerkt dat de agenten niet de beloofde grotere mogelijkheden hebben gekregen om de databanken van de dienst te doorzoeken of om bewijsmateriaal te beheren."

Omdat Sentinel niet over een automatische opslagfunctie beschikt, zouden verscheidene agenten door het gebrekkige computersysteem al gedeeltelijk afgewerkte dossiers en vele uren werk hebben verloren. "Inspecteur-generaal Fine zegt dat er zelfs moet gevreesd worden dat het te laat is om Sentinel alsnog te verfijnen," merkt de Amerikaanse krant nog op. "Hij wijst erop dat de technologische grondslag van Sentinel inmiddels al zes jaar oud is. Inmiddels hebben zowel de technologie als de werkmethodes van de FBI volgens Fine gevoelige verbeteringen doorgemaakt." In een officiƫle reactie merkt de FBI op dat de bezwaren inmiddels zijn verholpen en dat het rapport zich baseert op achterhaalde gegevens.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home