Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 10, 2010

Volgend jaar geen nieuwe teams in Formule Eén

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) heeft alle kandidaturen van potentiële raceteams voor de Formule Eén verworpen. Daarbij wordt opgemerkt dat geen enkele kandidaat erin geslaagd is om te voldoen aan de gestelde voorwaarden. De Formule Eén biedt sinds dit jaar plaats aan dertien teams, maar het US F1 Team slaagde er niet in om de nodige financiële middelen te verzamelen om wagens aan de start te brengen. Daardoor viel er één plaats open. Onder meer gewezen wereldkampioen Jacques Villeneuve was kandidaat om met een nieuw team in de Formule Eén te stappen. Ook het motorenmerk Durango had een kandidatuur ingediend.

De kalender van volgend seizoen zal uit twintig races tellen. Dat wordt het langste seizoen uit de geschiedenis van de Formule Eén. Het seizoen gaat in de tweede week van maart van start in Bahrein en eindigt in november in Brazilië. Daarmee vormt Abu Dhabi niet langer de afsluiting van het seizoen. Voor het eerst zal ook in India een race worden georganiseerd. Die wedstrijd wordt tijdens het laatste weekend van oktober georganiseerd. Vier keer worden er twee races georganiseerd op twee opeenvolgende weekends. Het gaat om een combinatie van Maleisië in China in april, Spanje en Monaco in mei, Duitsland-Hongarije in juli en Japan en Korea in oktober.

De internationale autosportfederatie wil ook buiten het racecircuit sancties kunnen opleggen aan de piloten. Daardoor zouden ook sancties kunnen opgelegd worden voor inbreuken die de piloten plegen tegen de verkeersregels. Daarmee reageert de autosportfederatie op een verkeersboete die autopiloot Levis Hamilton opliep in Australië eerder dit jaar na het verlaten van de paddock na de vrijdagtrainingen. Hamilton had op de openbare weg burn-outs gedemonstreerd met zijn Mercedes. Hij kreeg een boete, maar een aantal politici wezen erop dat een gewezen wereldkampioen een bijzonder belangrijke voorbeeldfunctie heeft. In de toekomst zou de betrokkene onder meer zijn superlicentie kunnen kwijt raken.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home