Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 10, 2010

Grote populaties pijler van duurzame ontwikkelingen

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft twaalf bedrijven gelauwerd voor hun verwezenlijkingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in groeimarkten zoals Azië en Latijns-Amerika. In totaal ontving het ministerie achtenzeventig nominaties. De gelauwerden zijn General Electric, PepsiCo, Qualcomm, Cisco, Alta Ventures, Coca-Cola, Denimatrix, Fiji Water, Intel, Mars, Synopsys en Tang Energy. Tot de vroegere winnaars behoren onder meer General Motors, Motorola en Xerox. Bob Hormats, Amerikaans onderminister voor economie, energie en landbouw, benadrukte dat de betrokken bedrijven hebben aangetoond dat hulp aan een lokale bevolking gepaard kan gaan met duurzame groei.

"Door hun grote bevolking is duurzaamheid een bijzonder dringende problematiek in landen zoals China en India," merkte Jeff Immelt, chief executive van General Electric, op. "Daardoor zijn ze geneigd om milieuproblemen jaren of zelfs decennia aan te pakken vooraleer de ontwikkelde wereld daartoe over gaat." General Electric heeft in India een reeks hightech, maar relatief goedkope producten ontwikkeld en heeft ook een aantal initiatieven rond gezondheid, opvoeding en innovatie ondersteund. Indra Nooyi, chief executive van PepsiCo, merkt op dat de wereld ongeveer één miljard mensen geen toegang hebben tot zuiver drinkwater, waardoor de watercrisis één van de grootste uitdagingen van het ogenblik is.

Qualcomm merkt op dat het aanbieden van gezondheidszorgen aan de verspreide landelijke bevolking in vele landen een belangrijk probleem vormt. Het bedrijf voegt er aan toe dat draadloze technologieën van de derde generatie een bijzonder efficiënt antwoord zijn gebleken op een aantal van dit problemen. Paul Ahlstrom, oprichter van Alta Ventures, voegt er aan toe dat het opzetten van dergelijke projecten op dit ogenblik mogelijk niet als de meest voor de hand liggend worden beschouwd in periodes van economische moeilijkheden, maar hij voegt er aan toe dat crisisperiodes ook een goed ogenblik kunnen vormen om investeringen door te voeren en voor verandering te zorgen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home