Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 23, 2010

Taiwanese golfspeelster weigert Chinese sponsoring

De Taiwanese golfspeelster Yani Tseng heeft een sponsoringcontract met een waarde van 25 miljoen dollar afgewezen. Een Chinees zakenman had haar het contract aangeboden, op voorwaarde dat Yani Tseng de Chinese nationaliteit zou aannemen. Hij zou gehoopt hebben dat Yani Tseng, wereldwijd de vierde beste vrouwelijke golfspeelster van het ogenblik, over zes jaar aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro voor China zou deelnemen. In Rio de Janeiro zal golf voor de eerste keer sinds meer dan honderdentien jaar op de Olympische agenda staan. De éénentwintigjarige Yani Tseng is de jongste golfspeelster die er in slaagde om drie grote golftornooien te winnen.

Volgens Tseng Mao-Hsin, vader van de golfspeelster, zegt dat een Chinees bedrijf al sinds vorig jaar een sponsoringcontract aanbiedt. In het jongste voorstel zou ook het gebruik van privéjets en een luxevilla in de Chinese hoofdstad Peking zijn aangeboden. Tseng Mao-Hsin benadrukte echter dat een verandering van nationaliteit uitgesloten is. Een nationaliteitswijziging is in de sport niet ongewoon om voor een een nationaal team te kunnen uitkomen, maar tussen China en Taiwan ligt de situatie uiteraard veel complexer. De twee landen leven officieel nog altijd op voet van oorlog en China beschouwt Taiwan nog altijd als een opstandige provincie.

Yani Tseng won eerder deze maand het Women's British Open, voor de Australische Katherine Hull. Dat betekende de derde grote tornooi-overwinning van de Taiwanese. Twee jaar geleden zegevierde za al in het LPGA Championship en vorig jaar eindigde ze eerste in de Corning Classic. Yani Tseng wil naar eigen zeggen zo snel mogelijk de beste vrouwelijke golfspeelster van de wereld te willen worden. Hsu Ya-Tien, hoofd van de Taiwanese golffederatie, uitte al zware kritiek op het Chinese aanbod. Een zuiver commerciële overeenkomst zou volgens Ya-Tien met veel enthousiasme zijn onthaald, maar over een nationaliteitswijziging worden volgens hem geen compromissen gesloten.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home