Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 01, 2010

Sociale media cruciaal in stijgend marketingbudget

De marketingbudgetten in de Verenigde Staten zouden de volgende twaalf maanden met 9,2 procent kunnen stijgen. Sociale media zouden daarvan het grootste voordeel ondervinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Duke University en de American Marketing Association. In februari van dit jaar werd nog een groei met 5,9 procent opgetekend, tegenover 1,1 procent in augustus vorig jaar en 0,5 procent in februari vorig jaar. Er wordt aan toegevoegd dat bij de traditionele reclamebestedingen echter een daling met 0,6 procent in het vooruitzicht wordt gesteld. In februari van dit jaar was er nog sprake van een terugval met 2,5 procent.

Customer relationship management was de enige andere sector waar een terugval in het vooruitzicht werd gesteld. In het rapport wordt opgemerkt dat daar nog een daling met 8,3 procent wordt verwacht, tegenover 9,9 procent zes maanden geleden. In de online marketing wordt echter een groei van 13,6 procent voorspeld, tegenover 12,2 procent in februari van dit jaar. Bij de lancering van services werd een groei met 7,2 procent vernoemd, tegenover 3,9 procent bij de vorige analyse. Bij brandbuilding werd een evolutie van 6,9 procent naar 8,3 procent opgetekend. Bij de introducties van nieuwe producten werd een status-quo op 9,1 procent vermeld.

Het aandeel van sociale media in de uitgaven zou volgens de onderzoekers van 5,9 procent naar 9,9 procent stijgen. Over vijf jaar zou dat verder gestegen zijn tot 17,7 procent. Er wordt aan toegevoegd dat vooral de sector business-to-business geïnteresseerd is in het sociale platform. Om de impact van die inspanningen te meten, maakt 47,6 procent van de marketeers gebruik van statistieken zoals pageviews, gevolgd door herhaald bezoek (34,7 procent), conversiepercentages (25,4 procent) en het aantal volgelingen (24 procent). Daarna volgen omzet (17,9 procent), inkomsten per consument (17,2 procent) en internet-ruchtbaarheid (15,7 procent).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home