Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 01, 2010

Premier League betaalt 22 procent minder aan transfers

De voetbalclubs uit de Engelse Premier League hebben tijdens de voorbije transferperiode in totaal 350 miljoen pond sterling uitgegeven aan het inlijven van nieuwe spelers. Dat komt overeen met een bedrag van 424 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het adviesbureau Deloitte. De uitgaven liggen 22 procent lager dan tijdens de vorige zomerperiode. De voorbije drie jaar werden er in de Premier League tussen twee seizoenen telkens tussen 450 miljoen pond sterling en 500 miljoen pond sterling uitgegeven aan nieuwe spelers. De terugval is volgens Deloitte te wijten aan het ontbreken van nieuwe clubeigenaars en het streven van de clubs om hun financiƫle balansen te verbeteren.

Er wordt echter aan toegevoegd dat de nettobestedingen opliepen tot 190 miljoen pond sterling. Dat is ongeveer het dubbele van de zomer van vorig jaar en vergelijkbaar met het niveau van de twee jaar voordien. Manchester City was de voorbije transferperiode verantwoordelijk voor ongeveer 36 procent van alle transfer-uitgaven in de Premier League. De club investeerde ongeveer 125 miljoen pond aan spelers zoals James Milner van Aston Villa en David Silva van Valencia. Ook Chelsea, Manchester United en Liverpool investeerden meer dan 25 miljoen pond aan nieuwe spelers. Door het faillissement van Portsmouth vorig seizoen, zouden de clubs ook voorzichtiger zijn geworden.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat de waarde van transfers tussen clubs uit de Premier League en uit de lagere Football League de voorbije stelselmatig is gedaald. Dat is het gevolg van een nieuwe regelgeving rond spelers van eigen bodem. De waarde van transfers binnen de Premier League bedroeg ongeveer 70 miljoen pond. Dat is 20 procent van de totale transfer-investeringen van de clubs uit de Premier League. Vorig jaar bedroeg dat aandeel nog 48 procent. De waarde van de inkomende buitenlandse transfers bedroeg ongeveer 260 miljoen pond. Dat is 66 procent meer dan tijdens de zomer van vorig jaar. Er wordt aan toegevoegd dat ook in Frankrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje tussen 25 procent en 40 procent minder werd uitgegeven aan transfers.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home