Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 24, 2010

Recordwinst voor Engelse voetbalclub Arsenal

De Engelse voetbalclub Arsenal heeft tijdens het voorbije seizoen een recordwinst gerealiseerd van 56 miljoen pond sterling. Dat is stijging met 10,5 miljoen pond tegenover het seizoen voordien. De Engelse club maakte ook bekend alle schulden van het vastgoedproject Highbury Square, ontwikkeld op de terreinen van het oude stadion van Arsenal, afbetaald te hebben. Ivan Gazidis, chief executive van Arsenal, merkte op dat de vereniging het voorbije jaar grote vooruitgang heeft geboekt. Arsenal maakte bekend inmiddels 362 appartementen op Highbury Square verkocht te hebben. De appartementen en een sociaal woningproject hebben Arsenal 156,9 miljoen pond inkomsten opgeleverd. Daardoor konden 129,6 miljoen pond bankleningen worden terugbetaald.

Arsenal heeft naar eigen zeggen nog een schuld van 135,6 miljoen pond sterling, tegenover 297,7 miljoen pond het jaar voordien. Er werd aan toegevoegd dat de operationele winsten van 62,7 miljoen pond naar 56,8 miljoen pond is teruggezakt. Dat is het gevolg van de stijgende spelerslonen. De winst uit de spelersverkoop steeg echter van 2,9 miljoen pond tot 13,6 miljoen pond. Dat was in grote mate te wijten aan de verkoop van Emmanuel Adebayor en Kolo Toure. Peter Hill-Wood, voorzitter van Arsenal, wees erop dat de vastgoeddivisie van de club inmiddels schuldenvrij is, waardoor de volgende verkopen voor netto-inkomsten zullen zorgen.

Hill-Wood voegde er aan toe dat Arsenal de volgende jaren nog drie vastgoedprojecten wil realiseren. "Op voetbalgebied is de situatie minder positief," merkt BBC News op. "Gazidis voert aan dat het concurrentiƫle landschap het steeds moeilijker maakt om op het terrein successen te boeken. Hij voegde er aan toe dat stilstaan voor de club echter geen optie is en dat ook nooit is geweest. Gazidis noemde het cruciaal dat er een stevig economisch geheel wordt uitgebouwd met voldoende inkomsten om een duurzaam succes te kunnen realiseren." Gazidis merkt op dat Arsenal niet wenst af te wijken van zijn beleid om vooral te werken aan de ontwikkeling van spelers in plaats van het aankopen van grote sterren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home