Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 24, 2010

Britse autoconstructeurs tegen strengere migratiebeperking

De migratiebeperking die de Britse regering wil doorvoeren, zou een negatieve impact kunnen hebben op de lokale autoconstructeurs. Dat heeft de Britse Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) gezegd. Daarbij wordt opgemerkt dat de beperking op migranten nadelig zouden kunnen uitvallen voor wereldwijde bedrijven, zoals autoconstructeurs, die in Groot-Brittannië actief zijn. Paul Everitt, chief executive van de Britse constructeursfederatie, wees erop dat de economie nog altijd met belangrijke uitdagingen wordt geconfronteerd en merkte op dat de Britse regering verdere buitenlandse investeringen in vaardigheden, bedrijven en infrastructuur zou moeten stimuleren.

Paul Everitt had eerder gevraagd dat de Britse regering bij zijn maatregelen om de migratie aan striktere beperkingen op te leggen, een uitzondering zou maken voor de transfer van personeelsleden binnen bedrijven. Everitt wees erop dat autobouwers zoals Nissan, Toyota en General Motors in Groot-Brittannië fabrieken hebben en de Britse constructeursfederatie zegt te vrezen dat een migratiebeperking hen zou beletten personeel van buitenlandse vestigingen naar Groot-Brittannië te brengen. "De autosector is een wereldwijde industrie met gespecialiseerde personeelsleden die vanuit andere wereldregio's naar Groot-Brittannië moeten kunnen komen om hun knowhow en expertise over te dragen," voerde hij aan.

"Een willekeurige migratiebeperking zou dan ook tot onbedoelde, maar ernstige consequenties kunnen leiden," voerde hij nog aan. "Groot-Brittannië zou op die manier niet kunnen profiteren van deze onderlegde specialisten. Bedrijven die al een lange tijd in Groot-Brittannië hebben geïnvesteerd, zullen niet kunnen begrijpen waarom hun specialisten niet in hun Britse activiteiten kunnen worden ingezet. Deze specialisten zijn absoluut noodzakelijk om de productiviteit en concurrentiekracht van de Britse autosector op peil te houden. Groot-Brittannië zou door de maatregel dan ook bij buitenlandse investeerders een groot gedeelte van zijn aantrekkingskracht verliezen."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home