Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 11, 2010

Toeristische sector New York op weg naar nieuwe records

De toeristische sector van New York herstelt zich bijzonder snel van de gevolgen van de economische crisis. Terwijl er vorig jaar nog sprake was van een ongekende daling van het aantal toeristen dat de stad aandeed, wordt dit jaar wellicht een nieuw record gevestigd. Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in New York 5 procent meer bezoekers geregistreerd dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. George Fertitta, topman van het toeristische bureau NYC Company, stelt dan ook dat de stad op koers zit om het beste toeristische jaar uit zijn geschiedenis te realiseren. Vorig jaar werd New York al de meest bezochte stad van de Verenigde Staten, ten nadele van Orlando.

Vorig jaar werden in New York 3,2 procent minder toeristen geteld dan tijdens het jaar voordien. Dat viel volgens Fertitta nog relatief mee. Voor het eerst liet vorig jaar echter ook de Amerikaanse toerist het afweten. Dat was zelfs negen jaar niet het geval, toen buitenlandse toeristen na de aanslagen op de WTC-torens wel wegbleven. De daling van vorig jaar had volgens Fertitta alles te maken met de slechte economische omstandigheden en de hoge werkloosheid. Gemiddeld bleven de binnenlandse toeristen echter wel langer dan in het verleden. Op het gebied van toeristische inkomsten was New York al langer de belangrijkste stad van de Verenigde Staten.

"Dit jaar hoopt New York een bedrag van 29 miljard dollar directe inkomsten te kunnen realiseren uit het toerisme," aldus de Nederlandse krant De Telegraaf. Er wordt aan toegevoegd dat elke dollar onrechtstreeks 1,5 dollar creƫert door de invloed op onder meer werkgelegenheid en belastingen. Het toerisme behoort tot de vier belangrijkste inkomstenbronnen van New York, naast de financiƫle sector, de vastgoedmarkt en media en entertainment. De belangrijkste inkomstenbronnen op toeristisch gebied zijn het winkelen, theaters en musea en horeca. Fertitta gaat er vanuit dat dit jaar ook de theaters en musea nieuwe records zullen vestigen. Vorig jaar telde New York in totaal 45,6 miljoen bezoekers, tegenover 47 miljoen het jaar voordien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home