Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 17, 2010

Ticketverkoop Metropolitan Opera boekt nieuw record

De Metropolitan Opera in New York heeft op de openingsdag van de ticketverkoop voor het nieuwe seizoen voor een recordbedrag tickets verkocht. In totaal werden er op één dag meer dan 24.000 tickets verkocht voor een bedrag van meer dan 2,6 miljoen dollar. Vorig jaar werd op de openingsdag een omzet gerealiseerd van 2,5 miljoen dollar. In de verkoop werd zowel rekening gehouden met de kassaverkoop als telefonische en online bestellingen. Het nieuwe seizoen, dat drieëndertig weken omvat, begint eind september met een opvoering van Das Rheingold van Richard Wagner, gedirigeeerd door Robert Lepage. Het nieuwe omzet-record is bijzonder goed nieuws voor de Metropolitan Opera, die de voorbije jaren met zware financiële moeilijkheden werd geconfronteerd.

De opvoering vormt een onderdeel van het vierdelige Ring des Nibelungen. Het is de eerste keer in meer dan twee decennia dat een nieuwe Nibelungen-versie brengt. "Peter Gelb, general manager van de Metropolitan Opera, heeft daarbij specifiek gezocht naar succes door het aantrekken van de Canadese dirigent Robert Lepage, wiens verbazingwekkende audiovisuele technieken door moderne opera-liefhebbers visionair worden genoemd," aldus het persbureau Associated Press. In april zal James Levine vier Rheingold-opvoeringen geven, waarmee hij de veertigste verjaardag van zijn debuut bij de Metropolitan Opera zal vieren, met medewerking van bas-bariton Bryn Terfel en mezzo-sopraan Stephanie Blythe."

Die Walküre, het tweede gedeelde van de Nibelungen-cyclus, gaat in april volgend jaar in première met Bryn Terfel, sopraan Deborah Voigt en tenor Jonas Kaufmann. De hele Nibelungen-cyclus zal het daaropvolgende seizoen helemaal afgewerkt zijn. Het huidige seizoen wordt verder samengesteld met zes andere nieuwe producties, zoals Boris Godunov van Modes Mussorgsky, Don Carlo en La Traviata van Giuseppe Verder, Nixon in China van John Adams en Le Comte Ory van Gioachino Rossini. De Metropolitan Opera heeft voor de eerste keer in vijf jaar zijn prijzen verhoogd. De prijzen werden gemiddeld met 11 procent verhoogd. Tickets variëren nu tussen 25 dollar en 420 dollar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home