Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 16, 2010

Meer vertrouwen bij Chinese landelijke bevolking

Het vertrouwen onder de Chinese consument kent een grote variatie tussen de inwoners uit de grote steden en hun landgenoten in landelijke gebieden. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Nielsen. In de grote Chinese metropolen Shanghai, Peking, Shenzhen en Guangzhou is het vertrouwen van de consument tijdens het voorbije kwartaal met 5 procent gedaald. In de andere grote Chinese daling werd een daling met 7 procent opgetekend. In de landelijke regio's werd daarentegen een groei met 6 procent opgetekend. In het algemeen blijft de Chinese bevolking zich in eerste instantie zorgen maken over het inkomensniveau, gezondheid en opvoeding.

De bewoners van de grote Chinese steden laten zich volgens de onderzoekers vooral leiden door de stijgende consumptieprijzen en de onstabiliteit op de beurzen. De positievere instelling in de landelijke regio's zou vooral te danken zijn aan de maatregelen van de Chinese regering om de economische activiteiten en de inkomens in de rurale gebieden op te drijven. Ook de verhoogde minimumlonen voor migranten in een aantal Chinese regio's zou hebben bijgedragen hebben tot de positievere instelling van de landelijke bevolking. De onderzoekers voegen er aan toe dat de snelle ontwikkeling van de kleine Chinese steden aantrekkelijke mogelijkheden bieden aan marketeers.

Uit het onderzoek blijkt dat nog 68 procent van de ondervraagden van mening is dat de arbeidsmarkt verder zou blijven vooruitgaan. Dat is een daling met 3 procent tegenover het vorige kwartaal. Er wordt aan toegevoegd dat 67 procent zich optimistisch toont over zijn persoonlijke omstandigheden voor volgend jaar. Dat percentage is ongewijzigd gebleven tegenover vorig jaar. Wel wordt opgemerkt dat 70 procent van de ondervraagden zich zorgen maakt over mogelijke verhogingen in de voedingprijzen. Dat is een stijging met 2 procent tegenover het kwartaal voordien. Daarentegen denkt slechts 28 procent dat auto's duurder zullen worden. Volgens 41 procent zullen auto's in de toekomst goedkoper worden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home