Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, August 15, 2010

Moskou laat wolkenkrabber gedeeltelijk afbreken


Het residentiële complex Dom na Mosfilmovskoi in Moskou moet gedeeltelijk worden afgebroken. Het complex is immers hoger dan de stedenbouwkundige voorschriften toelaten. Projectontwikkelaar Don-Stroi Invest zegt dat één van de torens van het project van 213 meter tot 192 meter zal worden teruggebracht. Dom na Mosfilmovskoi is een elite-vastgoedproject in Moskou. De werken aan het project gingen zes jaar geleden van start en zouden volgens planning dit jaar moeten kunnen worden afgerond worden. Een stedelijke commissie heeft echter achterhaald dat het complex veel hoger was dan in de plannen was voorzien en eiste dat de nodige correcties zouden worden doorgevoerd.

De plannen van het Dom na Mosfilmovskoi omvatten twee torens met respectievelijk tweeëndertig en zevenenveertig verdiepingen, verbonden door een gedeelte met zeven etages. In totaal zou het project 219.000 vierkante meter woonruimte moeten bieden hebben. De prijzen voor dit soort penthouses kunnen oplopen tot bijna 10.000 dollar per vierkante meter. De duurste penthouses van Moskou halen echter prijzen tot 50.000 dollar per vierkante meter. Vaak reserveren de bouwheren deze penthouses voor zichzelf. Architect Sergei Skuratov had er voor gewaarschuwd dat de afbraak de stabiliteit van het gebouw in het gedrang zou kunnen brengen. Dat wordt echter door Don-Stroi Invest ontkend.

Een groot aantal appartementen is bovendien al verkocht. Don-Stroi Investment merkt echter op dat met de eigenaars een financiële regeling zal worden getroffen. Oleg Mitvol, prefect van het district Moskou-Noord en als gewezen federaal milieu-inspecteur een grote actievoerder tegen illegale bouwactiviteiten, benadrukt dat de originele plannen naar de letter moeten worden gevolgd en al de rest moet worden afgebroken. Volgens Oleg Mitvol heeft ook Yury Luzhkov, burgemeester van Moskou, duidelijk gemaakt dat er een einde moet komen aan de illegale bouwpraktijken. Het stadsbestuur van Moskou treedt de jongste tijd strenger op tegenover bouwovertredingen. De voorbij winter leidde dat tot een controversiële afbraak van woningen in de Rechnik-wijk.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home