Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 14, 2010

Sport wordt steeds belangrijker pijler van economie

Sport vertegenwoordigt op dit ogenblik een groter gedeelte van de Engelse economie dan tijdens de voorbije kwarteeuw ooit het geval is geweest. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Sheffield Hallam University. Uit het rapport blijkt dat sport op dit ogenblik 2,3 procent vertegenwoordigt van alle consumenten-bestedingen. Bovendien zorgt de sport voor 1,8 procent van de totale Engelse tewerkstelling. De onderzoekers merken op dat de voetbalsport de belangrijkste pijler is van de sector, maar er wordt aan toegevoegd dat alle sporttakken hebben bijgedragen tot de economische groei. Sportgoederen en televisie-gelden vormden de belangrijkste inkomstenbronnen van de sector.

"Uit het onderzoek blijkt dat de consumenten-bestedingen in de sportsector op vijfentwintig jaar met 138 procent zijn gestegen tot 17,3 miljard pond sterling," aldus BBC News. "Bovendien kende ook de tewerkstelling in de sport een constante groei. Er werken volgens het rapport op dit ogenblik 441.000 mensen in de Engelse sportsector." Die cijfers tonen volgens David Bond, hoofdredacteur sport bij de BBC, dat sport de voorbije kwarteeuw van een tijdverdrijf is uitgegroeid tot een belangrijke economische activiteit. Hij voegt er aan toe dat de Engelse overheid nu voor de uitdaging staat om de economische kracht van de sector te gebruiken om de Engelsen actiever te maken.

Mihir Warty, directeur strategie en research bij Sport England, stelt het verheugend te vinden dat de sportsector een veel snellere groei kent dan de algemene economie. "Een groot gedeelte van die groei komt op rekening van de explosie van de televisierechten en daarin heeft de voetbalcompetitie een belangrijke rol," merkt hij op. "De Premier League heeft in belangrijke mate bijgedragen in de vervijfvoudiging van de verkoop van sportkledij. Maar ook buiten het voetbal ziet de bevolking sport steeds meer als een onderdeel van het dagelijkse leven. Sport is in de kranten van de achterste katern naar de voorpagina's opgeschoven en dat heeft een enorme effect gehad op de economie."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home