Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 14, 2010

Groei Amerikaans breedband begint te vertragen

Na verscheidene jaren van een bescheiden, maar duurzame groei, is de breedband-adoptie in de Verenigde Staten gevoelig vertraagd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Op dit ogenblik heeft 66 procent van de Amerikaanse gezinnen thuis toegang tot breedband. Dat is weinig verschil met vorig jaar, toen het Amerikaanse breedband een penetratie van 63 procent liet optekenen. Die vertraging wordt volgens de onderzoekers vastgesteld in alle bevolkingscategorieën, met de Afro-Amerikaanse bevolking als grote uitzondering. Daar is de penetratie van breedband op één jaar gestegen van 46 procent naar 56 procent.

"Op één jaar tijd is de breedband-kloof tussen de blanke en zwarte Amerikaanse bevolking nagenoeg gehalveerd," merken de onderzoekers op. "Verleden jaar bedroeg die kloof 19 procent, maar door een groei van 22 procent bij de Afro-Amerikaanse bevolking, is dat verschil tot 11 procent teruggeschroefd." Er wordt aan toegevoegd dat de meeste Amerikanen het gebrek aan breedband ook geen zwaar nadeel vinden. Daarbij wordt opgemerkt dat 43 procent van de Amerikanen van mening is dat een gebrek aan breedband een belangrijke hinderpaal vormt voor het vinden van tewerkstellings-mogelijkheden en nieuwe carrière-vaardigheden. Volgens 23 procent is een gebrek aan breedband op dat vlak een miniem nadeel, maar ook 28 procent ziet daar geen enkel probleem.

Ook zegt 34 procent van de Amerikanen dat het gebrek aan breedband een belangrijke hinderpaal vormt voor het vinden van gezondheids-informatie. Volgens 28 procent zou dat een miniem nadeel kunnen vormen, maar 35 procent ziet geen daarin geen enkel probleem. Daarnaast zegt 31 procent van de Amerikanen dat het gebrek een probleem vormt om gebruik te kunnen maken van overheidsdiensten. Volgens 27 procent is hier sprake van een miniem nadeel, maar ook hier kan 37 procent zich geen enkel probleem voor ogen halen. Verder maakt 23 procent gewag van een ernstige hinderpaal op het gebied van nieuws en informatie. Hier heeft 27 procent het over een miniem nadeel, maar 47 procent zegt geen enkel probleem te zien.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home